VG holder presse-konferanse kl. 20

VG holder pressekonferanse onsdag klokken 20. Avisen skal kommentere den interne rapporten som har gransket VGs omtale av «Giske-videoen».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Følg pressekonferansen på TV 2 Nyhetskanalen eller på TV2.no her.

Onsdag forrige uke fortalte TV 2 Nyhetene historien om Sofie (27) og hennes opplevelser med VG.

Sofie stod frem og snakket om hva som skjedde før, under og etter at hun danset med Trond Giske på Bar Vulkan i februar.

Opplevde VG-møte som ubehagelig

I intervjuet fortalte Sofie at hun følte seg dårlig behandlet og feilsitert av VG. Avisen siterte 27-åringen på følgende etter Giske-møtet:

«Vi danset og hadde det hyggelig, så ble det litt mye, så jeg og venninnen min dro derfra».

Sofie mener VG-journalist Lars Joakim Skarvøy flere ganger ble informert om at hun ikke opplevde møtet med Ap-politikeren som ubehagelig.

– Jeg opplevde det som helt uproblematisk. Hele greia var bare tull. Det var vi som bød opp til en spøk, og jeg var helt avslappet rundt det som skjedde. Du ser at vi står ganske krokrygget og danser. Det er jo først og fremst han som bøyer seg vekk, sa Sofie i intervjuet med TV 2.

Beklaget

Da Sofie fortalte om sin opplevelse med VG, gikk avisens ansvarlige redaktør Gard Steiro ut og sa at han var oppriktig lei seg.

– Dette gjør inntrykk. Jeg er oppriktig lei meg for opplevelsen hun har hatt med VG. Vi har beklaget overfor henne, sa Steiro.

I kjølvannet av dekningen av Giskes dans på Bar Vulkan, har VG hatt en omfattende gjennomgang av hvordan de håndterte saken. Arbeidet har vært ledet av nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken.

Hensikten med gjennomgangen har vært å få alle sakens fakta på bordet.

Onsdag klokken 20 holder VG altså pressekonferanse, der det ventes at avisen vil kommentere sin interne granskning.