KAN BLI DØMT: Kurt Nilsen har mistet førerkortet.
KAN BLI DØMT: Kurt Nilsen har mistet førerkortet. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix

Kurt Nilsen må i retten etter promillekjøring

Kurt Nilsen (40) tatt i promillekontroll, bekrefter manager Jan Fredrik Karlsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nilsen ble onsdag 11. juli 2018 tatt i promillekontroll, melder VG.

Artisten hadde drukket alkohol dagen før, og omtrent klokken 12 på dagen ble han stoppet av politiet, ifølge opplysninger avisen har fått.

– Dette er dessverre en typisk dagen derpå-hendelse, hvor Kurt ble stoppet av politiet i nærheten av en golfbane og tatt i promillekontroll, sier manager Jan Fredrik Karlsen til TV 2.

Det er satt av én time til rettsmøtet i Bergen tingrett kommende fredag, ifølge rettsdokumenter TV 2 har fått tilgang til.

Bergenseren vil angivelig miste førerkortet i ett år og få en bot, etter det VG erfarer. Hendelsen fant sted ved Meland golfklubb utenfor Bergen.

– Hendelsen er ekstremt beklagelig, sier Karlsen.

Nilsens promille skal ifølge VG ikke ha vært høyere enn at saken avgjøres i en enedommersak. Det foreligger heller ingen tiltale i saken. Det er ikke kjent hvor høy promille Nilsen hadde da han ble stoppet.

– Det er en erfaring som aldri skulle skjedd. Kurt ble litt for ivrig til å sette seg i bilen dagen derpå for å spille golf. Det finnes ingen unnskyldning overhodet, for det er bare beklagelig og flaut, sier manageren.

I februar meldte Nilsen, Alejandro Fuentes, Espen Lind og Askild Holm at de gjør comeback som gruppen «Lind, Nilsen, Fuentes, Holm».

Planene delte de i TV 2-programmen Senkveld, hvor de også avslørte at de vil holde konsert i Oslo Spektrum 27. april.

Ifølge Karlsen vil ikke konsertene bli påvirket av hendelsen.