DØDE FOR ETT ÅR SIDEN: Her er Avicii, som egentlig het Tim Bergling, fotografert i 2013. Han døde i april 2018. Foto: Amy Sussman/Invision/AP/NTB Scanpix
DØDE FOR ETT ÅR SIDEN: Her er Avicii, som egentlig het Tim Bergling, fotografert i 2013. Han døde i april 2018. Foto: Amy Sussman/Invision/AP/NTB Scanpix

Familien med ny hyllest til Avicii

Familien til avdøde Avicii hedrer hans minne ved å starte en stiftelse i hans navn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Omtrent ett år etter dødsfallet til den svenske DJ-en Avicii (28), starter hans familie stiftelsen Tim Bergling Foundation.

Det skriver Expressen. Den svenske avisen siterer en pressemelding fra Aviciis familie.

I pressemeldingen skriver familien at stiftelsen skal jobbe i både Sverige og i andre land med å støtte organisasjoner og personer som jobber for å forebygge psykisk sykdom og selvmord.

Stiftelsen kommer også til å engasjere seg i klimaproblemer, bistand, truet natur og utrydningstruede dyrearter.

– Tim ville utgjøre en forskjell. Å opprette stiftelsen i Tims navn, er vår måte å hedre hans minne og handle i hans ånd på, skriver familien i pressemeldingen, ifølge Expressen.

Nyheten om stiftelsen til minne om Avicii går nå verden rundt. Amerikanske People, britiske Daily Mail og musikkmagasinet Rolling Stone omtaler alle saken.

Tok sitt eget liv

Avicii, som egentlig het Tim Bergling, ble funnet død på et hotellrom i Muskat i Oman 20. april 2018.

​Få dager etter dødsfallet offentliggjorde familien hans et brev til pressen. Der bekreftet de at han tok sitt eget liv.

Senere valgte hans foreldre, skuespilleren Anki Lidén (71) og Klas Bergling (73), å takke for støtten fra fansen i et åpent brev til pressen.

Avicii trakk seg tilbake fra turnelivet i 2016 på grunn av helseproblemer. I løpet av de siste årene av hans liv, jobbet han som musikkprodusent.

Superstjernen slo gjennom i 2011 med hiten «Levels», og han ble omtalt som en pionér innenfor EDM-sjangeren.