Cecilie Hauståker Fiskerstrand var skuffet etter tapet borte mot Barcelona i første kvartfinale, og utnyttet sjansen til å skremme Barcelona-spillerne før returoppgjøret. Her etter Barcelonas tredje skåring på Mini Estadi..
Cecilie Hauståker Fiskerstrand var skuffet etter tapet borte mot Barcelona i første kvartfinale, og utnyttet sjansen til å skremme Barcelona-spillerne før returoppgjøret. Her etter Barcelonas tredje skåring på Mini Estadi.. Foto: Josep Lago/AFP

Slik skremte hun Barcelona-spillerne: – De måtte grue seg

Etter en tung kveld med 0-3-tap for Barcelona, så LSK-keeper Cecilie Hauståker Fiskerstrand sitt snitt til å skremme spanjolene med historier om det norske været.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med to mål av Toni Duggan og ett straffemål av Mariona Caldentey etter 36 minutter så det ut som om Lillestrøm hadde en lang kveld foran seg mot Barcelona.

Resten av kampen klarte Lillestrøm å holde tett bakover, men 0-3 er fortsatt et vanskelig utgangspunkt foran returoppgjøret på Åråsen. Håpet om å få spille semifinale i Champions League avhenger av en tilnærmet perfekt hjemmekamp.

Etter dommeren hadde blåst for siste gang på Mini Estadi, gikk de gulkledde skuffet inn til garderoben før de skulle inn til den rutinemessige dopingkontrollen.

Der møtte Cecilie Hauståker Fiskerstrand laget de nettopp hadde tapt mot, og da Barcelona-spillerne spurte om hvordan været i Norge er, øynet keeperen sjansen.

– Jeg var litt sur etter vi hadde tapt, og så spurte de hvordan været er i Norge. Da sa jeg at det er snør og er helt forferdelig, så de måtte bare grue seg, sier Fiskestrand til TV 2.

Ifølge 23-åringen var reaksjonene sjokk og vantro i Barcelona-spillernes øyne, som kanskje så litt mørkere på turen til Norge. Og hennes historier kan forsvares.

– Det snødde jo kattunger da vi dro ned til Barcelona for en uke siden. Når de lander i Norge ser de vel at det ikke er så mye snø likevel, og at hun la på ganske mye, sier Guro Reiten.

Må tette igjen bakover

I serieåpningen i Toppserien hjemme mot Kolbotn, fire dager før returoppgjøret mot Barcelona, fikk Lillestrøm øvd seg på å ta igjen et vanskelig resultat. På stillingen 1-3 etter 73 minutter satte Lillestrøm inn tre mål i løpet av 16 minutter, og vant til slutt 4-3.

Med tre baklengs i to kamper på rad, sier Emilie Bosshard Haavi til TV 2 at de jobber med å få slippe inn mindre mål.

– Det er klart at vi ikke har vært der vi må være defensivt, hverken borte mot Barcelona eller hjemme mot Kolbotn. Det er noe vi har snakket en del om og sett en del video på, sier 26-åringen.

Haavi legger til at de er mer forberedt foran returoppgjøret mot Barcelona enn det de var foran første kamp.

– Vi lærte mye av den bortekampen i Spania. Vi er nok bedre forberedt nå på hvilket tempo som møter oss, for det var ikke noe vi var helt forberedt på. Det var helt sinnssykt, sier Haavi.

Lillestrøms kaptein, Ingrid Moe Wold, mener Lillestrøm må ha litt lavere skuldre enn sist og tørre å by mer på seg selv.

– Vi må gitt Barcelona litt mer kroppskontakt enn sist, så får vi se. Vi håper vi får en bedre opplevelse enn sist gang, samtidig som vi skal prøve så godt vi kan å stenge bak, sier 29-åringen.

Kampen mellom Lillestrøm og Barcelona ser du på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo onsdag 27. mars fra kl. 18:00.