Stortalentet Alexander Isak (19) med hårete mål for EM-kvaliken

Mange spår at Norge og Sverige kjemper om 2. plass i EM-kvalifiseringsgruppe F. Det synspunktet deles dog ikke av alle i Sveriges lag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge-Sverige 3-3

Se videosammendrag øverst!

Den utrolige 3-3-kampen på Ullevaal mellom Norge og Sverige er historie, og 20 prosent av EM-kvalifiseringsgruppe F er unnagjort.

De fleste eksperttips har gått på at Spania vil bli gruppevinner, mens Sverige og Norge trolig vil måtte kjempe om 2. plassen i gruppen.

I den svenske leiren er det imidlertid en som er betydelig mer offensiv enn som så, nemlig 19-åringen Alexander Isak.

– Det er mulig folk tenker at Spania vil vinne, men jeg synes vi som lag skal sikte på å komme først. Om det ikke blir slik, så får man gå etter 2. plassen. Men det er så tidlig i kvalifiseringen akkurat nå, så jeg synes vi skal sikte på å komme så høyt som mulig, sier Borussia Dortmund-eiendommen til TV 2.

Han var en sentral del av snuoperasjonen til svenskene, for selv om han ikke tegnet seg på scoringslisten på Ullevaal, var hans blotte tilstedeværelse, frekke flikker, nydelige dragninger og rå fysikk med på å skape et helt annet kampbilde etter at han entret banen i det 62. minutt.

– Jeg synes jeg kommer inn med bra energi og bidro med kreativitet. Jeg kjente sult, og jeg ville forandre kampbildet. Jeg synes vi skapte mange sjanser hele kampen, og så fikk vi uttelling på dem mot slutten av kampen.

– Det er utrolig sterkt av oss å kunne snu 0-2 til 3-2, og så er det utrolig at vi slippet inn det siste målet. Men det er sånn fotballen er. Vi fikk ett poeng i dag. Vi er litt skuffet med tanke på at vi ledet mot slutten, men sånt skjer, sier Isak.

Granqvist: – En spesiell kamp. Frustrerende

Også Sveriges kaptein Andreas Granqvist var skuffet etter at snuoperasjonen ikke holdt helt inn.

– Det var en spesiell kamp. Jeg synes vi skaper mange sjanser i 1. omgang også, men scorer ikke mål. Vi gjør en bra opphenting, men så får de 3-3. Det var nok en morsom kamp å se på fra utsiden, men det er litt frustrerende at vi ikke klarer å holde ut hele kampen, sier stopperkjempen til TV 2.

Hans poengmessige analyse er at svenskene har kommet godt i gang, og tydeliggjør viktigheten av ikke å tape i den første av to innbyrdes kamper mot Norge.

– Det er klart at Spania er favoritter, og Norge, Sverige og Romania kan være de som skal slåss om 2. plassen. Forut for kampen hadde det kanskje vært ok med ett poeng, og man pleier å si at uavgjort borte og seier hjemme gir gode forutsetninger. Hadde det endt 2-2, ville jeg vært veldig fornøyd med ett poeng, men når vi scorer 3-2 og har tre poeng forut for den siste corneren, føles det frustrerende å slippe inn mål. Det har vært en tøff samling med Romania hjemme og Norge borte, og vi har fire poeng, mens Norge kun har ett. Det føles helt okei, sier «Granen».

Snytt for svensk heltestatus: – Betyr ikke så mye å være best om vi ikke vinner

Tomålsscorer Robin Quaison vil heller ikke spekulere i hvorvidt tirsdagens oppgjør var en direkte duell mellom to lag som skal kjempe om å bli nummer to i gruppen.

– Det er vanskelig å si. Det er veldig mange kamper igjen. Så mye kan skje. Vi visste at Norge er et bra lag, og at det kommer til å bli tøft. Det er vanskelig å si hva som skjer om seks kamper, så vi får se, sier han til TV 2.

Selv var han svært sentral, da han endelig klarte å utnytte det faktum at svenskene hadde et sjansemessig overtak. Quaison scoret både 2-2 og 3-2-målet, og følte seg nok noe snytt for heltestatus på Ullevaal-matten.

– Vi kommer med bra selvtillit etter den forrige kampen, og jeg tror alle på laget følte at det var litt urettferdig at vi lå under med to mål med tanke på de sjansene og det trykket vi hadde. Vi følte på oss at det kunne gå. Dessverre slapp vi inn en på slutten.

– Føler du at dere viser at dere er et bedre lag enn Norge i dag?

– Ja, jeg synes det. Jeg synes vi var det beste laget om en ser på hele kampen, men det ble 3-3. Det er det viktige. Det betyr ikke så mye å være det beste laget om vi ikke vinner. Det føles litt surt, oppsummerer 25-åringen.

Larsson: – Når vi får distanse, er vi nok mer fornøyde enn Norge

Rutinerte Sebastian Larsson deler lagkameratenes bitterhet, men tror samtidig at det er svenskene som kommer til å være mest fornøyd med utfallet av kampen om noen dager.

– Vi havner i en vanskelig situasjon med 0-2 i 2. omgang, men viser en enorm styrke ved å komme tilbake og snu kampen. Så føles det selvsagt veldig surt når det siste som skjer er at de utligner. Men slik er fotballen iblant.

– Vi forventet oss ingen lett kamp her i det hele tatt, og vi forventer å måtte jobbe hardt hele veien for å nå en av de to første plassene. Men vi har fire poeng på disse to kampene, og jeg tror at når vi får litt distanse til dette, så er nok vi mer fornøyde enn Norge, sier den tidligere Premier League-profilen.

Jarstein: – Vi må nok mange hakk opp hvis vi skal drømme om å nå et mesterskap

Også i den norske leieren var det miksede følelser etter oppgjøret som svingte fra 2-0 til 2-3 og som ble reddet av Ola Kamaras 3-3-mål på overtid. Keeper Rune Almenning Jarstein mener nivået må heves betraktelig om det skal bli EM-spill på ham og lagkameratene.

– Det var et viktig mål på slutten, men vi må nok mange hakk opp hvis vi skal drømme om å nå et mesterskap. Det er litt kaos, og litt for åpent. Vi har litt å jobbe med mot de neste kampene, og må se på en del situasjoner for å se hvordan vi kan jobbe med å bli mer kompakte og mer aggressive. De kom litt for lett til.

– Først ligger vi an til å vinne, vi har 2-0 og burde egentlig være smarte nok til å ro det i land. Men det målet til Ola kan bli veldig viktig. Jeg tror ikke Sverige tar poeng mot Spania der nede, så det kan vise seg å bli utrolig viktig, sier Hertha Berlin-stjernen.

Markus Henriksen understreker også viktigheten av at laget ikke står med null poeng etter to kamper i gruppe F.

– Det som var viktig at vi klarte å få med oss den siste scoringen helt på slutten. Da er fortsatt alt i våre egne hender. Den scoringen var utrolig viktig. Det var en rar kamp. Vi får det som vi vil med 1-0 til pause og 2-0 rett etterpå, og føler at vi har god kontroll, og så står det plutselig 3-2. Scoringen til Kamara utløste mye glede, sier Hull-kapteinen.