Drillo roser «outstanding» Ødegaard: – Der er han genial

Den tidligere landslagssjefen mener Martin Ødegaard minner om en av hans mest betrodde menn.

Norge-Sverige 3-3

Martin Ødegaard har fått sjansen i to landskamper fra start under Lars Lagerbäck.

Etter Spania-kampen mente mange at han ble byttet ut for tidlig, mot Sverige ble det nitti minutter.

– At han starter begge disse kampene, tyder på at han etterhvert kanskje begynner å ta det steget som vi har forventet i ganske lang tid, sier tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen.

– Han har noe av det blikket og den gjennombruddskraften... Jeg sammenligner han litt med «Myggen» på sitt beste på 90-tallet. Han kunne slå de pasningene. Der er han litt «outstanding» i norsk fotball. Vi har ikke så mange av den typen der.

At Ødegaard fikk hele kampen denne gangen, kan Lagerbäck være glad for. Det var Ødegaard som slo hjørnesparket der Ola Kamara fikk kranglet inn 3-3-målet i den høydramatiske affæren.

Verdensklasse

Men også før det viste 20-åringen virkelig hva han er god for. Det var han som stod bak Norges første virkelig store sjanse da han samarbeidet med Joshua King på en kontring.

Ødegaard hoppet forbi en svensk forsvarer som kom sklitaklende, og løp seg helt frem til Sveriges 16-meter der han spilte frem King.

– Det er dette han er helt, helt i verdensklasse på, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Ødegaard slipper ballen i perfekt tidspunkt til Joshua King, som kan opprettholde farten sin.

Kings avslutning ble for svak, og kanskje burde han også spilt ballen på tvers til fremadstormende Ole Selnæs og Moi Elyounoussi. Uansett: timing i pasningsspillet imponerer flere enn Jesper Mathisen.

– Det er det Ødegaard er aller best på. Å slippe ballen i riktig øyeblikk. Der er han genial, sier Drillo.

Han henviser spesifikt til 20-åringens strålende gjennombruddspasning til Markus Henriksen etter bare 4,5 minutt. Henriksens innlegg ble riktig nok blokkert.​

TV 2s spillerbørs fikk Ødegaard 6 av Jesper Mathisen, med begrunnelse:

«Strålende åpning på kampen, og pasningen han slår på kontringen hvor King etter hvert får avsluttet er perfekt utført. Har et par farlige balltap i løpet av kampen som Lagerbäck ikke glemmer så lett, men de to kampene Ødegaard har levert på denne samlingen har vist at han fortjener en plass i startoppstillingen også i de kommende landskampene. Hjørnesparket på 3-3 kan ingen gjøre bedre, og den venstrefoten har herjet i Nederland hele denne sesongen. Er også den spilleren sammen med Henriksen som vinner ballen flest ganger (11).»

Ødegaard imponerer også svenskene.

Deres stortalent, 19 år gamle Alexander Isak, kom inn og var med på å snu kampen. Han tok seg likevel tid til å rose nordmannen.

– Jeg synes han gjør en fantastisk kamp. Som jeg har sagt tidligere, så synes jeg han er en dyktig spiller. Jeg ser ingen duell mellom oss eller noe, men jeg synes selvsagt han gjør det bra i dag, sier Isak til TV 2.

Etter kampen var den norske ballkunstneren mest opptatt av lagets prestasjon, og hvor skuffet de var over å slippe Sverige inn igjen i kampen.

– Det så fryktelig mørkt ut der en stund, men vi viser karakter og går opp og får med oss et poeng. Når vi leder 2-0 her, så skal ikke dette skje. Det er tungt nå, for å si det slik, sier Martin Ødegaard til TV 2.

Lagkameratene imponert

Med god form for klubblaget Vitesse, og etter en uke på treningsleir med Norge har Ødegaard tydeligvis overbevist landslagssjef Lars Lagerbäck.

Etter 1-2-tapet for Spania ble det en snakkis at Vitesse-spilleren ble byttet ut etter 56 minutter. Mange mente at andre burde ha vært tatt av banen før ham. Selv tok han det på sitt sedvanlige diplomatiske vis.

– Jeg følte jeg var på vei inn i kampen, men jeg syns ikke jeg gjør noe kjempekamp. Alltid kjedelig ikke å spille hele kampen, Det var greit nok å bytte for å få noe til å skje, sa Ødegaard etter Spania-kampen.

Lagkameratene gikk ikke av veien for å fremsnakke den talentfulle drammenseren, etter 1-2-tapet for stormakten.

– Han var veldig bra. Han viser at han har tekniske ferdigheter som hører hjemme på dette nivået, sier landslagskaptein Stefan Johansen.

– Martin var god. Det tok litt tid å komme inn i kampen, men når han gjorde det, så var han veldig god, sa Joshua King i pressesonen på Mestalla.

– Han hadde noen veldig fine dribleraid på siden, vendte av noen spillere og skapte en del. Jeg syns han hadde en god kamp. Vi vet alle hvor god Martin er. Han er et talent, men vi må ikke sette så mye press på ham . Han er fortsatt ung, og det er ikke noe rush, men han kommer til å bli en stor spiller.

Lik TV 2 Sporten på Facebook