Eiking spurtet om etappeseier i Catalonia rundt

Odd Christian Eiking (24) på femteplass på den andre etappen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

​Se avslutningen i videovinduet øverst!

Odd Christian Eiking spurtet om seieren med det råsterke feltet på den andre etappen av Catalonia rundt tirsdag.

Askøyværingen kom inn til en femteplass, mens Michael Matthews var sterkest og vant etappen foran Alejandro Valverde, Daryl Impey og Maximilian Schachmann.

– Det er strålende kjørt. Det er kanskje den beste sykkelprestasjonen av en nordmann i årets sesong, sier TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad.

– Det er et stort løft for norsk sykkelsport, og det er den beste plasseringen Eiking har i et WorldTour-ritt, fortsetter Johan Kaggestad.

Eiking åpnet med en 27. plass på den første etappen av Catalonia rundt.

– Det er en flott rytter og når han er i form i denne typer løyper, er det knapt en nordmann som kan utfordre ham. Han var beste nordmann i VM i fjor, der han leverte et meget godt ritt. Han kjører smart, men kunne ofte kjørt mer offensivt. Han er taktisk klok, sier Kaggestad.

TV 2-eksperten mener Eiking må levere på et jevnere nivå.

– Utfordringen til Eiking er nå å levere et etapperitt der han ikke klapper sammen på én av etappene. Det er hans store utfordring i dette rittet: Å klare å gjennomføre med sju gode etapper, sier Kaggestad.

Vinneren av den første etappen, Thomas De Gendt, leder fortsatt sammenlagt. Belgieren er to minutter og 47 sekunder foran Valverde, mens Matthews og Schachmann er to minutter og 48 sekunder bak De Gendt.

Eiking er eneste nordmann i det TV 2 Sport 2-sendte rittet på sju etapper.

– Egan Bernal klarte ikke å holde hjulpet til Odd Christian, så det er en av de største idrettsprestasjonene gjort av en askøyværing. Det er bare å bøye seg i støvet, sier Kaggestad på reprisen av avslutningen til Eiking.