18-åring tiltalt for drapet på Sunniva: – En vanskelig tid for hele familien

En 18 år gammel mann, som er tiltalt for å ha drept 13 år gamle Sunniva Ødegård på Varhaug i Rogaland 29. juli i fjor, risikerer forvaring.

Det var 13 år gamle Sunniva Ødegård som ble funnet død ved Åvegen på Varhaug 29. juli. Nå er en 18 år gammel mann tiltalt for å ha drept Sunniva. Foto: Privat/ NTB scanpix
Det var 13 år gamle Sunniva Ødegård som ble funnet død ved Åvegen på Varhaug 29. juli. Nå er en 18 år gammel mann tiltalt for å ha drept Sunniva. Foto: Privat/ NTB scanpix

Søndag 29. juli var Sunniva på besøk hos en venn i nærheten av hennes hjem på Varhaug i Hå kommune på Jæren. Litt før klokken 22.30 skal hun ha snakket i telefonen med kjæresten sin.

13-åringen skal ha sagt at «Nå er jeg hjemme» før hun sa «Shit!». Deretter ble samtalen brutt. Dette er trolig det siste sikre livstegnet fra Sunniva.

Litt etter klokken tre natt til mandag ble Sunniva Ødegård funnet død på en gangsti som ligger 150 meter fra hennes eget hjem.

Den da 17 år gamle gutten meldte seg først for politiet som vitne, men erkjente senere straffskyld for drapet på 13-åringen.

Mannen har også tidligere erkjent straffskyld og forklart at Sunniva var et tilfeldig offer.

Tiltalt for en rekke forhold

Tiltalebeslutningen som kom tirsdag omfatter drap, likskjending, falsk anklage og skadeverk.

Det var VG som omtalte tiltalen først.

– Det er bevis som understøtter tiltalen som er tatt ut. Han har forklart seg greit om hendelsesforløpet og erkjenner selve drapshandlingen, sier statsadvokat Nina Grande til TV 2.

Tiltalen er tatt ut etter ordre fra Riksadvokaten. Ifølge tiltalen ble 13-åringen slått i hjel med en hammer og døde av hjerneblødninger. Mannen skal også ha voldtatt henne og mishandlet liket.

Det står også at 18-åringen er tiltalt for å ha gitt uriktige opplysninger. I et avhør med politiet skal han ha forklart at en annen person hadde hjulpet han med å fjerne liket. Mannen holdt fast ved forklaringen i flere avhør, men politiet tok aldri ut noen siktelse mot den andre personen.

Risikerer forvaring

Grande forteller at de har tanker om motivet for drapet, men at dette ennå ikke er helt klart.

Saken er forhåndsberammet med oppstart onsdag 15. mai i Jæren tingrett. Det er satt av vel fire uker til saken.

Sakkyndige har vurdert den siktede 18-åringen og har konkludert med at han verken var psykotisk eller hadde sterkt nedsatt bevissthet da drapet skjedde.

I tiltalen tas det forbehold om at det kan bli nedlagt påstand om forvaring for den tiltalte mannen.

– En stor belastning

Familiens bistandsadvokat, Harald Øglænd, skriver i en pressemelding at foreldrene til Sunniva er kjent med tiltalen.

– Det har vært en vond og vanskelig tid for hele familien. Begge foreldrene har vært sykemeldt i perioder, skriver Øglænd.

Videre står det at familien ser frem til at saken skal komme til behandling, samtidig som de ser for seg at det blir en stor belastning å få presentert saken med alle detaljer.

Ifølge advokaten har samarbeidet med politiet har vært tilfredsstillende.

– De er glade for at kommunen har stilt opp med bistand for å takle hverdagen og tankene.

​​

Mer innhold fra TV 2