DEILIG Å VÆRE NORSK I DANMARK: Helene Gigstad Fauske, Marit Røsberg Jacobsen og Vilde Mortensen Ingstad er tatt ut på sesongens lag i HTH-ligaen.
DEILIG Å VÆRE NORSK I DANMARK: Helene Gigstad Fauske, Marit Røsberg Jacobsen og Vilde Mortensen Ingstad er tatt ut på sesongens lag i HTH-ligaen. Foto: Ruud, Vidar

Tre nordmenn på sesongens lag i Danmark

Håndballjentene i eksklusivt selskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Odense, med norske Ingvild Kristiansen Bakkerud og Maja Jakobsen på laget, gikk til topps i grunnspillet i dansk kvinnehåndball.

Til tross for at Fyn-klubben vant 23 av 26 kamper er ingen av spillerne med på sesongens lag, kåret av Divisionsforeningen Håndbold.

Det er derimot tre norske spillere. Vilde Mortensen Ingstad og Marit Røsberg Jacobsen har gjort sine saker svært bra for serietoer Team Esbjerg denne sesongen.

I tillegg er playmakeren Helene Gigstad Fauske plukket ut på sesongens lag. Fauske (Herning-Ikast Håndbold) har scoret imponerende 149 mål i løpet av grunnspillet. Kun Laura Damgaard Lund og den nederlandske superstjernen Estavana Polman har scoret flere mål.

Ingstad ligger på 8. plass på toppscorerlisten.

Det er begrepet «Most Effective Player» (MEP) som ligger til grunn for utvelgelsen av sesongens lag. Polman topper MEP-listen foran Mortensen Ingstad og Gigstad Fauske.

Årets lag i HTH-ligaens grunnspill:
Målvakt: Sabine Englert, Herning-Ikast Håndbold (52,63 MEP)
Venstrekant: Lærke Nolsøe Pedersen, Nykøbing F. Håndbold (66,11 MEP)
Venstreback: Estavana Polman, Team Esbjerg (88,57 MEP)
Playmaker: Helene Gigstad Fauske, Herning-Ikast Håndbold (73,38 MEP)
Høyreback: Celine Lundbye Kristiansen, Aarhus United (46,00 MEP)
Høyrekant: Marit Røsberg Jacobsen, Team Esbjerg (59,27 MEP)
Strekspiller: Vilde Mortensen Ingstad, Team Esbjerg (84,56 MEP)