Det er mandag 7. januar. E8 er snødekt og isete, og det er snø i luften.

Rundt klokken 13.45 får en litauisk vogntogsjåfør sleng på hengeren, og sjåføren kommer over i feil kjørefelt.

Kjørende i mot kommer Charlie Dan Linds Ford Focus. Han er på vei fra juleferie hjemme på Sortland til tredjeåret av jusstudiene i Tromsø.

Et sammenstøt er uunngåelig.

Døde på sykehuet

Charlie blir fraktet til sykehus med livstruende skader. I over to måneder ligger han i koma.

Ramona Lind våket over sønnen på universitetssykehuset i Tromsø. Like før rettssaken startet fikk hun beskjeden hun har fryktet: Charlie kommer aldri til å våkne igjen.

Mens Charlie fortsatt ligger i koma blir vogntogsjåføren dømt til tre måneder fengsel. Bare timer etter familien fikk lese dommen, døde Charlie på sykehuset.

– Charlie Dan døde i dag og tok en bit av hjertet mitt med seg. Sorgen er så ubeskrivelig vond, fortalte mamma Lind til TV 2 kort tid etter.

Ett minutt stillhet

3. april skal 22-åringen begraves på Sortland.

Samtidig som jordfestelsen finner sted klokken 13.00, vil lastebiler over hele landet parkere og markere Charlies bortgang med ett minutts stillhet.

Det skriver Transport magasinet.

Ifølge magasinet har yrkessjåfører landet over tatt en del i debatten, og svært mange av dem skal ha utrykt at de har merket ubehag på kroppen i møte med utenlandske vongtog som ofte manglet et egnet vinterutstyr.

Det er Facebook-gruppen Yrkessjåføren.no som nå oppfordrer alle til å parkere kjøretøyene for å hedre 22-åringen.

– Dette syns jeg er helt fantastisk. Jeg setter stor pris på initiativet. Det er fint for saken - og en fin gest overfor Charlie, sier Ramona H. Lind til tungt.no.