Lakseburger for små og store

Wenche lager lakseburger servert med gulrot- og epleråkost og chillimajones.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

[Sponset innlegg]

Lakseburgere servert med gulrot- og epleråkost og chilimajones.

Til 4-6 fiskeburger

  • 600-700 g skinn og benfri laksefilet eller annen type fisk
  • 2 finhakkede sjalottløk
  • 2 ss finhakket koriander eller persille
  • 2 ss finhakket gressløk
  • salt og kvernet pepper
  • Melange flytende margarin til steking

Råkost

  • 2-3 gulrøtter
  • 2 epler
  • saft av 1 sitron
  • sukker eller honning

Chilidressing

  • 2 ss yoghurt naturell
  • 2 ss Mills majones
  • 2-3 ss sweet chilisaus
  • ½-1 ts red currypaste (eventuelt 1 krm chilipulver)
  • Koriander (kan sløyfes)

Laksen bør være iskald. Finhakk laksen eller kjør den grovt (kun kort tid) i en foodprocessor. Tilsett finhakket sjalottløk, hakkede urter, salt og pepper. Bland sammen til «farsen» henger sammen. Form fire jevne burgere.

Stek i stekepanne eller på grillen (pensle burgerne med flytende margarin eller olje før de legges i varm, litt over middels varm, stekepanne. Ikke snu burgerne før de har fått stekeskorpe).

Chilidressing

Rør sammen majones og yoghurt og smak til med chilisaus, currypaste, saft fra lime og frisk koriander (kan sløyfes).

Server burgerne på en skive ristet/stekt grovt brød eller i grovt hamburgerbrød.

SUNT MÅLTID: Lakseburger på grovt brød/hamburgerbrød er både sunt og godt. Foto: TV 2
SUNT MÅLTID: Lakseburger på grovt brød/hamburgerbrød er både sunt og godt. Foto: TV 2