Southgate sint etter hets mot engelsk profil

Danny Rose skal ha blitt rasehetset under Englands bortekamp mot Montenegro.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag av kampen i vinduet øverst.

Ifølge britiske journalister som var til stede på kampen ble Tottenham-spilleren hetset av Montenegro-fansen.

«Jeg hørte definitivt enda et rasistisk rop mot Danny Rose etter den taklingen», skrev BBC-korrespondent John Murray da venstrebacken pådro seg et gult kort i sluttminuttene.

Landslagssjef Gareth Southgate fikk også med seg ropene. Han varsler at de kommer til å gå videre med saken.

– Jeg hørte definitivt hets mot Danny Rose da han fikk gult kort. Det er ikke noen tvil om at det skjedde, og vi kommer til å legge inn en offisiell rapport. Det er uakseptabelt, sier Gareth Southgate, ifølge Sky Sports.

Også Raheem Sterling skal ha blitt utsatt for rasehets av de montenegrinske tilskuerne. Manchester City-stjernen feiret 5-1-scoringen sin ved å legge hendene bak ørene mens han så opp mot tribunen.

Når Southgate blir spurt om også Sterling ble utsatt for hets, trekker han på skuldrene.

– Jeg er ikke sikker ennå. Jeg har snakket med Danny fordi jeg fikk med meg det som skjedde der. Jeg har ikke hatt sjansen til å snakke med Raheem ennå. Men uansett hva som har skjedd, kommer vi til å melde det inn. Vi kommer til å håndtere dette på riktig vis. Vi er nødt til å støtte spillerne våre, understreker den engelske landslagssjefen, ifølge Daily Mail.

Selv bekrefter City-stjernen på Twitter at også han ble hetset.

«Den beste måten å stilne haterne på (og ja, jeg mener rasister)», skriver Sterling.

England slo Montenegro 5-1 etter å ha ligget under 0-1. De har fått en drømmestart på kvalifiseringen med to seirer på rad og 10-1 i målforskjell.