chelsea-duo imponerte i storseier:

– Finnes knapt grenser for hvor langt han kan nå

Chelsea-spillerne Callum Hudson-Odoi (18) og Ross Barkley (25) var sentrale da England snudde kampen og banket Montenegro.

Montenegro-England 1-5

Barkley var kampens store spiller med to mål og én målgivende pasning.

Samtidig leverte Hudson-Odoi, som fortsatt har til gode å starte en Premier League-kamp for Chelsea, varene i landslagsdebuten fra start.

18-åringen skulle egentlig være med U21-landslaget, men fikk overraskende beskjed om at han heller skulle slutte seg til seniortroppen etter en rekke forfall.

Chelsea-talentet så ikke ut til å være preget av anledningen, og markerte seg med flere fine involveringer offensivt. Han stod bak scoringen som ga de tilreisende ledelsen.

Hudson-Odoi skar innover i banen fra venstrevingen. Han fyrte av, og skuddet hadde kurs for mål. Ross Barkley stod imidlertid rett foran keeper og forlenget ballen i mål.

– Jeg trenger ikke å snakke om Callum, prestasjonen hans gjorde det for ham. Du kan se talentet hans, sier landslagssjef Gareth Southgate til ITV på spørsmål om hvor langt 18-åringen kan nå.

– Bare et tidsspørsmål før Sarri finner plass til ham

TV 2s kommentator, Simen Stamsø-Møller, var imponert over det han fikk se av stortalentet.

– Han gjør noen herlige dragninger først. Vi har sett tempo, ferdigheter og alt sammen. Det finnes knapt grenser for hvor langt den gutten kan nå, sa Stamsø-Møller.

Til tider har det stormet rundt Hudson-Odoi denne sesongen. Han har fortsatt til gode å starte en Premier League-kamp for Chelsea, og er angivelig misfornøyd med spilletiden han får av Maurizio Sarri. 18-åringen er blitt heftig koblet med en overgang til Bayern München.

– Det er en grunn til at Chelsea-fansen har ropt om at han må få spille mer. Det er bare et tidsspørsmål før Sarri finner plass til ham, sa Stamsø-Møller fra kommentatorboksen.

Elendig start

England fikk en elendig start på kampen, etter fullstendig å ha dominert banespillet det første kvarteret.

Legia Warszawa-spilleren Marko Vesovic utfordret på hjørnet av 16-meteren. Han slo en heldig tunnel, før han var god da han plasserte ballen i det lengste hjørnet.

England brukte imidlertid bare ti minutter på å slå tilbake. Ross Barkley svingte inn et frispark fra dypet, og Michael Keane var overlegen i hodeduellen med Stefan Savic. Da Barkley scoret like før pause, gikk engelskmennene i garderoben med ledelse.

Sterling herjet

Like før timen var spilt scoret Barkley sitt andre for kvelden. Raheem Sterling driblet seg ned til dødlinjen, og la ballen ut i feltet. Barkley holdt hodet kaldt og plasserte lærkulen i nettet fra ti meter. Da så montenegrinerne ut til å gi opp. Like etter fikk Sterling enorme rom langs høyre. Manchester City-stjernen la inn foran mål, der Harry Kane fikk en enkel jobb i å øke til 4-1.

Deretter var det Sterlings tur til å tegne seg på scoringslisten. Han fikk en perfekt stikker av tidligere klubbkamerat Jordan Henderson, og plasserte ballen på iskaldt vis mellom beina på keeper.

Det engelske landslaget har fått en drømmestart på EM-kvalifiseringen. I første kamp slo de Tsjekkia 5-0 på hjemmebane.

Slik startet England:

4-3-3: Pickford - Walker, Maguire, Keane, Rose - Barkley, Rice, Alli - Sterling, Kane, Hudson-Odoi.