HAVNET I FEIL LAND: British Airways beklager etter en pilottabbe av den uvanlige sorten.
HAVNET I FEIL LAND: British Airways beklager etter en pilottabbe av den uvanlige sorten. Foto: FABRICE COFFRINI/NTB scanpix

British Airways-flight over fem timer forsinket – havnet i feil land

Pilottabbe av den uvanlige sorten sendte flyet på ville veier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag var London City Airport bare én av flere som måtte beklage etter en pilottabbe av den uvanlige sorten.

– Selv om Edinburgh er trivelig på denne tiden av året, beklager vi at passasjerer på vei til Düsseldorf med BA3271 landet i den skotske hovedstaden, og ikke på den tiltenkte destinasjonen. Dette skyldtes en feil reiseplan fra WDL, skrev London City Airport på Twitter.

En British Airways-flight som egentlig skulle til Düsseldorf i Tyskland, havnet på uforklarlig vis i Edinburgh – i Skottland, melder BBC.

Over fem timer forsinket

Passasjerene oppdaget pilottabben da flyet, som var chartret fra tyske WDL, landet og de hørte en stemme ønske dem «velkommen til Edinburgh».

Passasjerene trodde dette var en vits, forteller Sophie Cooke (24) til BBC.

Så spurte pilotene om de som ville til Düsseldorf, kunne rekke opp hånda. Samtlige passasjerer om bord gjorde det, sier hun.

– Det ble veldig frustrerende. Toalettene var stengt, og de gikk tomme for snacks, sier 24-åringen til kanalen.

Flyturen skulle egentlig ta litt over en time. Men flyet ble stående på rullebanen i Edinburgh i to timer. Forsinkelsen ble til slutt på fem timer og tyve minutter, skriver the Telegraph.

– Vi har beklaget til kundene for dette, og skal ta kontakt med hver enkelt av dem, sier British Airways (BA) i en uttalelse.

Nå prøver BA og WDL Aviation å finne ut hvorfor feil reiseplan ble fulgt. En teori er ifølge BBC at pilotene tok i bruk reiseplanen fra søndag, da flyet fløy tur-retur Edinburgh.