ETAPPESEIER: Belgiske Thomas De Gendt vant første etappe i Catalonia rundt. (Photo by Josep LAGO / AFP)
ETAPPESEIER: Belgiske Thomas De Gendt vant første etappe i Catalonia rundt. (Photo by Josep LAGO / AFP) Foto: Josep Lago

Slo knockout på konkurrentene:
– Det blir tøft for ham

Thomas De Gendt syklet alene store deler av den første etappen av Catalonia rundt og vant overlegent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en stjernespekket deltakerliste var Odd Christan Eiking eneste nordmann som stilte til start på den første etappen av Catalonia rundt.

Alles øyne var derimot på en belgier. For etter å ha gått tidlig i brudd, holdt Thomas De Gendt hele veien inn til målgang i Calella.

Belgieren tok sin fjerde etappeseier i sykkelrittet.

De Gendt har fra før vunnet etappeseier i samtlige av de store sykkelrittene, altså Spania-, Frankrike- og Italia rundt.

God ledelse

Thomas De Gendt gikk tidlig i brudd og fikk en luke på drøye tre minutter ned til feltet bak ham.

Se Catalonia rundt på TV 2 Sport 2 og Sumo.

Med 28 kilometer igjen hadde han en luke på drøye fire og et halvt minutt ned til feltet.

Feltet klarte ikke å ta noe særlig innpå De Gendt, som holdt gjennomgående god fart. Med i underkant av tre mil igjen så det altså svært bra ut for for 32-åringen.

- Det er mulig, men det ser bra ut for Thomas De Gendt, sier TV 2s kommentator Mads Kaggestad om feltets sjanser til å ta igjen belgieren.

– Etappeseieren dypt nede i sykkelbuksene

Med to mil igjen hadde De Gendt fremdeles en luke på rundt fire og et halvt minutt.

– Thomas De Gendt har denne etappeseieren dypt nede i sykkelbuksene sine, sier Kaggestad som ikke trodde det var sannsynlig at feltet ville ta igjen belgieren dersom han fortsatte å holde tempoet.

Etter hvert tapte De Gent noen sekunder, og med drøye 18 kilometer igjen var tiden ned til feltet minsket til i underkant av fire minutter.

Selv om klokken tikket ned til 3,30 minutter var det ikke noe større press på De Gendt. Det måtte trolig et uhell til for at dette ikke skulle holde hele veien til målgang i Calella.

– Det blir tøft for ham

Chris Froome som returnerte til Catalonia rundt i år etter å ha stått over fjorårets ritt, lå langt bak i feltet på den første etappen.

Feltet endte til slutt 2,40 minutter bak vinner De Gendt, som åpnet årets ritt med etappeseier på tiden 4:14,32 timer.

– Det blir tøft for ham. Det blir spennende å se hvor lenge klarer han å bite seg fast i denne gule ledertrøyen, men ut i fra slik jeg kjenner De Gendt, tror jeg han kommer til å prøve å beholde den trøyen så fort som mulig, mener kommentator Kaggestad.