MISFORNØYD MED BESKRIVELSE: Lars Lagerbäck likte ikke at hans kritikk av pressen ble omtalt som et oppgjør.
MISFORNØYD MED BESKRIVELSE: Lars Lagerbäck likte ikke at hans kritikk av pressen ble omtalt som et oppgjør. Foto: Teigen, Trond Reidar

Lagerbäck: – Du har misforstått det totalt

Landslagssjef Lars Lagerbäck nekter for at han tok et oppgjør med norsk presse etter tapet for Spania.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Norge - Sverige på TV 2 og Sumo tirsdag kl. 20.45!

Lars Lagerbäck grep inn på mandagens pressekonferanse da en journalist stilte Håvard Nordtveit et spørsmål om kritikken etter kampen mot Spania og det påfølgende "oppgjøret" svensken tok med norsk presse for den negative omtalen.

– Jeg har aldri tatt noe oppgjør. Da har du totalt misforstått det – bare så du bruker rett ord i den sammenhengen, sa Lagerbäck før Nordtveit fikk mulighet til å svare.

Nordtveit: – Snakker med beina

Oppgjør eller ikke. Lagerbäck møtte opp på pressekonferansen dagen etter Spania-kampen med et forsvar av eget lags innsats.

Svensken fryktet at spillerne ble påvirket av negativiteten i pressen, samtidig som han var misfornøyd med enkeltvurderinger av spillerne. Nordtveit var blant dem som fikk kritikk av Jesper Mathisen. Fulham-stopperen ble vurdert til en treer på spillerbørsen.

– Nå er det så å si ferdig med den kampen. Nå er vi tente på morgendagens kamp mot Sverige, så bruker vi heller energien på hva vi kan gjøre bedre mot Sverige enn Spania. Forhåpentligvis kommer vi ut der med tre poeng, så kan vi se tilbake på en god samling, sier Nordtveit, som ikke lar seg affisere.

– Vi har vært lenge i dette gamet. Vi vet vi kan snakke med beina.

– Ikke krig eller fred

Mathisen, som bidro til kritikken av blant andre Nordtveit, mener at det ikke er noen tvil om at Lagerbäcks reaksjon søndag må oppfattes som noe annet enn kritikk av pressen.

– Han ville nok flytte fokus vekk fra et par av de spillerne som havnet i negativt søkelys i Spania, men nå blir det jo ekstra fokus på dem i morgen mot Sverige, sier Mathisen, som mener Nordtveit og Co. gjør riktig å legge lokk på Spania kampen.

– Spania-kampen har null og niks å si nå. Nå møter man et lag som er på et helt annet nivå, og Norge kommer til å spille på en helt annen måte. I dag er det nytt fokus, og så skal man heller ikke være redd for å diskutere det som faktisk er helt ufarlig. Det er ikke krig og fred vi diskuterer, men om en spiller leverte til den eller den karakteren.

Naboduellen mot Sverige blir en godbit. Ullevaal er utsolgt til nøkkelkampen i Norges EM-kvalikgruppe. Lagerbäck, med sin fortid i det svenske fotballforbundet, kjenner godt til tirsdagens motstander og trener Janne Andersson.

– Ser du bakover før en kamp som denne, vil man naturligvis nevne Sverige som favoritt. De er sikkert litt favoritt, men jeg tror vi er ganske jevne. Jeg sa til spillerne da vi gikk gjennom Sverige i dag tidlig at min analyse er at det er en mindre bra kopi av oss, smiler Lagerbäck.