Kjenner du igjen Heimebane-skuespilleren?

En tidligere Farmen-deltaker dukker opp i en statistrolle i Heimebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I søndagens episode av NRKs dramaserie Heimebane dukket det opp et fjes som mange kanskje kjenner igjen fra reality-TV.

I en scene i sesongens sjette episode drar karakteren Adrian Austnes (spilt av Axel Bøyum) på byen sammen med sine lagkamerater i Rosenborg. Da tar en av fotballspillerne mikrofonen og beordrer Adrian til å synge karaoke på utestedet.

Mannen bak rollen som Adrians lagkamerat er tidligere Farmen-deltaker Endre Aabrekk (33).

Se video av Heimebane-scenen i toppen av saken.

Aabrekk var med i Farmen i 2012, og da kom han helt til finaleuka. I semifinalen ble han slått ut av Ingvild Skare Thygesen, som ble sesongens vinner. De to ble et par etter Farmen-innspillingen, men forholdet tok slutt etter omtrent ett år.

TV- og fotball-erfaring

Da TV 2 ringer Aabrekk, kan han fortelle at det var noen kolleger som fikk han til å søke på statistrollen i Heimebane.

– NRK søkte statister som hadde erfaring med både TV og fotball til noen scener til andre sesong. Og jeg hadde begge deler, siden jeg har vært med i Farmen og spilt fotball aktivt frem til jeg var 25 år, sier Aabrekk til TV 2.

33-åringen måtte møte på audition før han ble tilbudt statistrollen. Innspillingen fant sted i Oslo-området i fjor høst.

– Det var veldig gøy å være med på en slik TV-innspilling. Jeg har ingen skuespillererfaring, men jeg liker å stå foran kamera. Det var en kort innspilling, men det var kult å få noen replikker i en så stor TV-serie, sier han.

På innspillingen fikk han møte stjernene i dramaserien, som blant annet John Carew (39), Ane Dahl Torp (43) og Axel Bøyum (24).

Vil gjøre mer TV

Aabrekk utelukker ikke at det blir flere statist-roller på han fremover.

– Jeg er med i to castingbyrå, og jeg skal muligens gjøre en reklamejobb snart. Jeg liker å oppleve nye ting som kan være et avbrekk i hverdagen. Det var derfor jeg meldte meg på Farmen, for å få et eventyr, sier han.​

Etter Farmen-innspillingen i 2012 fullførte Aabrekk sykepleier-studiene og begynte å jobbe som sykepleier. Etter hvert skiftet han yrke, og nå jobber han som brannmann i Oslo.

– Det er ikke ofte jeg blir gjenkjent som Farmen-Endre lenger. Men av og til er det noen som kjenner igjen ansiktet mitt, og da jeg begynte i brannvesenet, hadde de selvfølgelig googlet meg og funnet ut av bakgrunnen min, sier han og ler.

Hemmelig handling

NRK kan ikke avsløre om Aabrekk dukker opp i flere scener av Heimebane, av hensyn til at handlingen i resten av sesongen ikke skal avsløres.​

– Vi synes det er veldig hyggelig at Endre ville stille opp som statist i episode seks av Heimebane. Hvorvidt han kommer tilbake eller ikke, kan vi ikke svare på nå, da vi ikke kan si noe om handlingen i de to siste episodene. Men han vil ikke ha en betydelig rolle videre i serien, sier Vilje Kathrine Hagen, produsent av Heimebane, til TV 2 .

Heimebane, som handler om den fiktive fotballklubben Varg, er nå inne i sin andre sesong på NRK. Ifølge VG har seertallene til dramaserien falt de siste ukene. Episodene i denne sesongen har blitt sett av mellom 699.000 og 891.000 seere, ifølge avisen.