Risikerer å miste stjernespiller: – Et stort tap for Storhamar

Storhamars kaptein Patrick Thoresen, mister trolig morgendagens semifinale. Det bekrefter Fredrik Söderström til TV 2.

Det ble hett under søndagens semifinale mellom Stavanger Oilers og Storhamar. Bortelagets to største profiler, Patrick Thoresen og Christian Larrivée, ble begge sendt i garderoben etter taklinger fra Oilers-spiller Jakob Lagacé.

Det gikk hardest utover Thoresen. Etter en takling mot kneet måtte han til garderoben for en sjekk. Han kom ikke tilbake i kampen.

– Vi ønsker ikke gå i detalj på skaden, men det er en skade på underkroppen til Patrick Thoresen. Vi tar det dag for dag, men det er tvilsomt om han spiller i morgen, bekrefter Storhamar-trener, Fredrik Söderström til TV 2.

Patrick Thoresen er Storhamars kaptein og klare ledestjerne. TV 2s ishockeyekspert Bjørn Erevik tror laget kommer til å savne mer enn bare ferdighetene hans på isen.

– Det betyr selvfølgelig mye for Storhamar. Han er hærføreren deres og kanskje Get-ligaens beste spiller. Det er et stort tap for Storhamar, sier Erevik.

Meldt inn til forbundet

Det var ikke bare Thoresen fra Storhamar som måtte en tur av isen. I tredje periode måtte Christian Larrivée i garderoben etter en stygg takling fra Lagacé. Nå kan Oilers-spilleren bli suspendert for taklingen.

– Den taklingen på Larrivée er meldt inn til disiplinærutvalget. Det er ikke knetaklingen på Thoresen, forteller hockeyeksperten.

– ​Hva synes du om taklingen på Thoresen?

– Knetaklinger er noe av det verste jeg vet. Skadeomfanget kan være så alvorlig. Den taklingen i går er litt uheldig. Lagacé begynner en takling, i tillegg så får ikke Thoresen løftet foten skikkelig på grunn av vantet som er i veien. Like fullt så ender taklingen opp med en knetakling, slår Erevik fast.

Storhamars Troy Josephs ble meldt inn til disiplinærutvalget for en lignende takling i det første oppgjøret mellom klubbene. Han ble ikke suspendert.

Christian Larrivée klarte å fullføre kampen og ifølge Söderström skal han være spilleklar til morgendagens oppgjør.

– Jeg så han ved frokost i dag, da smilte han og var ved godt mot. Han fikk fullført kampen i går også, så jeg regner med at han er klar til dyst i morgen, bekrefter svensken.

– Blir fortsatt tøft for Oilers

Til tross for at lagene har vunnet hver sin kamp i sluttspillserien, mener Erevik at Storhamar har vært det klart beste laget så langt. Skaden på Thoresen kan endre det.

– Det øker Stavangers muligheter i denne serien. Selv om Oilers trakk det lengste strået i forrige kamp, så var Storhamar det beste laget rent spillemessig. Det blir fortsatt tøft for Oilers, selv uten Patrick Thoresen, sier Erevik.

I forrige kamp scoret Troy Josephs to mål for Storhamar, i tillegg har backen Aaron Irving produsert mye poeng for Hamar-klubben. Söderström tror laget har nok kvalitet til å spille godt, selv uten Thoresen.

– Det er selvfølgelig et hardt slag å miste Patrick, men en av våre styrker er bredden i troppen vår. Andre spillere får heve seg og det skal vi klare. Andrerekka vår med Troy Josephs, Robin Dahlstrøm og Christian Larrivée har fungert veldig bra, mener Storhamar-treneren.

Erevik er enig i Söderströms vurdering av Storhamar-troppen. Som så langt kun har tapt én kamp i årets sluttspill.

– De har mange spillere som er potensielle matchvinnere. De har god offensiv kraft blant forsvarsspillerne sine også, spesielt i Aaron Irving. Larrivée fikk seg en smell i går. Han har ikke hatt den beste sesongen i år, men kanskje er det nå han hever seg, konkluderer Erevik med.