Glenn Jensen om sykdommen: – Jeg ble lam da jeg var fire år

VÅLERENGA (TV 2): Før ishockey-profilen ble fem år hadde han blitt rammet av en sjelden lidelse som gjorde ham lam.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange er vant til å se Glenn Jensen i Vålerenga-uniform, enten som spiller eller som markedssjef.

Han ble først kjent via TV 2-programmet Iskrigerne, men for tiden er han å se i serien Kjendis søker kjæreste.

  • Bli bedre kjent med Glenn i videoen øverst i saken.

Mange opp- og nedturer

Det mange ikke vet om TV-personligheten, er at han som fireåring ble en av de yngste i Norge til å få den smertefulle lidelsen Guillain-Barré, som fører til nerveskader og lammelser.

Noen år senere fikk Jensen beskjed om å ta en helsesjekk av moren sin, noe han ikke hadde gjort så ofte.

Denne helsesjekken førte til at han nå vet at han lever med en tilstand som kanskje kan skape hjerteproblemer i senere alder.

Å tenke på en tilstand som muligens kan skape problemer i fremtiden, er noe han dropper.

– Jeg føler meg heldig. Jeg har et helt ekstremt godt liv. Jeg har ingenting å klage på, ikke når man sammenligner med de som faktisk har noe å klage på. I det store og det hele har jeg et fantastisk liv. Jeg opplever mye, har gode venner og verdens beste familie. Jeg har ikke noe å klage på, sier han til TV 2.

Ble lam

Syndromet Guillain-Barré gjorde ham lam fra han var fire til fem år.

– Legene fortalte foreldrene mine at jeg hadde så vondt at jeg ikke kom til å huske noe. At jeg har fortrengt det, sier Jensen, før han fortsetter:

– Nervene lå visst utenpå, så når noen tok på meg var det som at de borer uten bedøvelse og treffer en nerve.

Sissel Strickert var blant initiativtakerne til å starte Guillain-Barré Foreningen.

Hun forteller at sykdommen er utrolig smertefull. I hovedsak skyldes smertene en betennelsesreaksjon i ryggmarg og perifere nerver.

Sykdomsutviklingen begynner som regel i bena og utarter seg med smerter og lammelser som brer seg i hele kroppen.

SYKEHUS: Glenn Jensen forteller at han ikke husker noe fra da han var syk. Foto: Privat
SYKEHUS: Glenn Jensen forteller at han ikke husker noe fra da han var syk. Foto: Privat

Selv om lammelsene går over etter noen uker eller måneder, sliter mange med ettervirkninger i lang tid etter at de regnes som kurert, deriblant halting.

– Det er 50-70 tilfeller av syndromet hvert år, forklarer Strickert.

Glenn Jensen sier til TV 2 at han ikke har noen ettervirkninger av sykdommen i dag.

Mistet faren – oppdaget sykdom

Da Jensen var 19 år mistet han faren til kreft.

– Det var tøft, men jeg fikk i alle fall 19 år med ham. Det er folk som vokser opp uten en far, sier han, og viser nok en gang at han ikke ønsker å syns synd på seg selv.

Moren til Glenn ønsket at sønnen skulle sjekke om han var arvelig disponert for sykdommer, og ishockey-profilen godtok å gjøre dette.

– Jeg har noe som gjør at jeg lettere kan få hjerteproblemer. Jeg gidder ikke forholde meg til det. Det er arvelig, jeg får ikke gjort noe med det. Du har to typer kolesterol; den ene kan du gjøre noe med, den andre kan du ikke. Jeg har den siste, sier han og understreker at det ikke er så farlig som det kan virke som.

TV-AKTUELL: Glenn Jensen deltar i programmet Kjendis søker kjæreste sammen med Dennis Vareide, Lilli Bendriss og Ida Fladen. Foto: TV 2,
TV-AKTUELL: Glenn Jensen deltar i programmet Kjendis søker kjæreste sammen med Dennis Vareide, Lilli Bendriss og Ida Fladen. Foto: TV 2,

Samlivsbrudd

Oslo-mannen, som uten tvil har hatt et turbulent liv, har også nylig vært gjennom et samlivsbrudd.

Han og kjæresten gjennom elleve år slo opp, noe som førte til at Jensen meldte seg på TV 2-programmet Kjendis søker kjæreste.

Selv om et brudd på et langvarig forhold alltid er vanskelig, forteller ishockey-profilen at årsaken rett og slett var at de ble mer venner og kjærester.

Avslutningsvis forteller han hvorfor han ikke lar opp- og nedturer i livet prege ham i større grad.

– Jeg prøver å se positivt på alt, siden jeg vet at jeg har det så bra. Jeg blir fort litt irritert på de som klager over småting, som ikke har noe betydning i den store sammenhengen. Vi er så heldig som bor i dette landet her.

Kjendis søker kjæreste går på TV 2 hver mandag klokken 20.00.

HJELSOM: Glenn Jensen føler seg heldig som er født i Norge, og jobber med å hjelpe andre som ikke er født med det privilegiet. Derfor er han ambassadør for foreninger som Right to play. Foto: Haavard Hana
HJELSOM: Glenn Jensen føler seg heldig som er født i Norge, og jobber med å hjelpe andre som ikke er født med det privilegiet. Derfor er han ambassadør for foreninger som Right to play. Foto: Haavard Hana