Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet fikk melding om hendelsen søndag klokken 21.40, men ventet flere timer før de gikk offentlig ut med opplysninger om saken.

– Det er fordi vi må undersøke nøyaktig hva som har skjedd, for en så alvorlig melding kan skape frykt blant lokale beboere, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Sørøst politidistrikt til NTB.

Ber publikum om hjelp

Mandag formiddag ber politiet om tips i saken.

– Politiet er interessert i alle observasjoner rundt Langerød og gamle E18 utenfor Sem. Observasjoner i og rundt tettstedet Semsbyen er også av interesse, heter det i en pressemelding fra Sør-Øst politidistrikt.

Politiet opplyste tidligere at de lette etter en mann med mulig opprinnelse fra Afghanistan eller Midtøsten. Mandag formiddag understreker politiet at saken etterforskes bredt, og at alle observasjoner i det aktuelle området er av interesse.

Refleksvest

Kvinnen har opplyst at mannen hadde på seg en refleksvest. Hun ble truet med en skarp gjenstand, muligens et skrujern. Politiet har iverksatt en omfattende etterforskning.

Operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud har uttalt at overfallet ser ut til å ha et seksuelt preg.

– Hun har skreket og ropt, og naboer har hørt det. Det kan ha bidratt til at overfallet opphørte, sier Johnsrud.

Politiet sier det er overvåkningsvideoer som kan vise den mistenkte mannen. De vet også om flere andre kameraer i området som de ikke har rukket å se på.

Kvinnen har fått hjelp fra helsevesenet etter hendelsen og blir tett fulgt opp. Hun skal ikke ha pådratt seg noen fysiske skader.