Fredag kveld, klokken 18, fikk politiet melding om at en kvinne var alvorlig skadd på Skjetten i Skedsmo. På stedet kom politipatruljen over en mann som var bevæpnet med øks.

Under pågripelsen forsøkte mannen, som er i 30-årene, å angripe betjentene og politiet løsnet skudd.

Mannen ble truffet og fraktet til sykehus med kritiske skader.

– Han har ikke ønsket å la seg avhøre foreløpig. Jeg kan ikke si noe utover det, sier jourhavende jurist Anne Langseth i Øst politidistrikt til NTB.

Natt til lørdag opplyste politiet at mannen var operert og at tilstanden hans var stabil.

Mannen er siktet for grov kroppsskade mot en kvinne, og ble skutt av politiet da han – utstyrt med øks – gikk til angrep på dem fredag.

Spesialenheten for politisaker har i løpet av helgen avhørt blant annet tjenestepersonene som var involvert i hendelsen. Men søndag har heller ikke de avhørt mannen i 30-årene, opplyser Liv Øyen, leder for etterforskningsavdeling Øst-Norge i Spesialenheten for politisaker til NTB.

– Spesialenheten tok noen nye avhør lørdag, og vil muligens gjøre noen nye avhør søndag. Videre vil det bli gjort avhør av den skadde mannen når det er helsemessig forsvarlig, sier Øyen.

Ingen politifolk ble skadd i hendelsen. Mannen omtales som en kjenning av politiet.

Den siktede mannen er innlagt på Ullevål sykehus i Oslo, mens kvinnen i 40-årene behandles på Akershus universitetssykehus (Ahus).