Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Klæbo avgjøre verdenscupen øverst! Video med tillatelse fra NRK.

Johannes Høsflot Klæbo vant verdenscupen andre sesong på rad etter en dramatisk avslutning i minitouren i Québec søndag.

Klæbo gikk ut 52 sekunder foran russiske Alexander Bolsjunov på jaktstarten, men med fem kilometer igjen var Klæbos forspranget spist opp av Bolsjunov, som kom opp sammen med Alex Harvey.

Det så ut som Klæbo ventet på Bolsjunov. Dermed var det førstemann i mål av Klæbo og Bolsjunov som ville stå igjen som sammenlagtvinner av verdenscupen.

I den siste bakken rykket Klæbo fra Harvey og Bolsjunov og gikk alene alene inn på oppløpet og til seier i både minitouren i Québec og verdenscupen.

– Jeg gikk ut for å prøve å holde unna, men jeg kjente at jeg var sliten og at det begynte å tære på. Jeg tok ut vel mye i går, og følte meg ikke like pigg i dag. Jeg hørte at de gikk fort bak. Det var mye vind, og å gå alene var jeg lite giret på. Farten var ikke altfor stor, og jeg fikk det som jeg ville. Jeg hadde masse krefter igjen på slutten, sier Klæbo til NRK.

Det var på andrerunden han bestemte seg for å slippe dem inn.

– Det er helt sykt. Jeg trodde ikke det da jeg stod på Lillehammer og så vidt var topp ti i verdenscupen. Jeg kjente at det var en lang vei opp, men fikk med meg Tour de Ski som var utrolig viktig og stort. Jeg er veldig glad for at jeg har klart å holde hodet kaldt og at jeg har gjort ting riktig, spesielt i de jeg visste at jeg måtte vinne. Da er det ekstra stas, slår Klæbo fast overfor NRK.

NRK-ekspert Fredrik Aukland sammenligner 22-åringen med Petter Northug etter dagens avslutning.

– Vi ser jo hvem han har lært av. Det er som å se Petter på sitt beste, og det er gøy å se de taktiske vurderingene han gjør, sier Aukland i NRKs studio.

Harvey spurtslo Bolsjunov i kampen om andreplassen. Canadieren hadde raskeste etappetid i sitt siste renn i karrieren.