Stina Nilsson holdt unna Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug på jaktstarten og gikk inn til seier i minitouen i Québec.

Johaug gikk opp til Østberg og sammen jaktet den norske duoen på svensken, uten at de klarte å gjøre det særlig spennende.

Østberg sikret seg imidlertid som ventet sammenlagtseieren i verdencupen foran Natalja Neprjajeva fra Russland.

Gjøvik-jenta føyer seg inn i rekken med Berit Aunli, Anette Bøe, Bente Martinsen (senere Skari), Marit Bjørgen, Therese Johaug og Heidi Weng.

Tidligere i sesongen vant Østberg også Tour de Ski, og i VM i Seefeld ble det fem medaljer.

– God fra første stavtak

TV 2s lagrennsekspert Petter Soleng Skinstad er imponert over Østberg.

– Hun har vært god fra første til siste stavtak i verdenscupen. For første gang klarte hun å få til en god treningsperiode mellom Tour de Ski og et mesterskap, og da klarte hun å bevare formen. Hun vinner verdenscupen og har prestert jevnt og best over flere renn, sier Petter Soleng Skinstad.

– Den beste skiløperen på distanse har vært Therese Johaug, og hun ville vunnet verdenscupen om hun gikk Tour de Ski, men det er ikke vits å bry seg om noen som ikke stiller til start. All ære til Ingvild for den jobben hun har lagt ned, og Therese for den hun har orket og giddet å legge ned mens hun var utestengt. Det er veldig imponerende av begge to, fortsetter Skinstad.

Johaug spurtslo Østberg i kampen om andreplassen i minitouren. Det var med å sikre henne tredjeplassen sammenlagt i verdenscupen denne sesongen på bekostning av finske Krista Pärmäkoski.

Ekspert tror ikke på avtalt spill

Østberg hevder at hun ikke lot Johaug ta andreplassen for å ta pallplassen sammenlagt, men sier til NRK at de regnet på det lørdag kveld.

– Nei, altså. Jeg gjorde ikke det. Det er vanskelig å si om jeg hadde tatt det uansett, men jeg fikk veldig mange sekunderinger fra støtteapparatet mot slutten. Hadde det stått mellom en og to hadde det vært noe annet, men når det er to og tre er det enda bedre å få stått på pallen sammen med Therese enda en gang enn med en fra en annen nasjon, så det blir utrolig bra, sier hun til NRK.

TV 2s langrennekspert Petter Soleng Skinstad tror heller ikke det dreide seg om et avtalt spill mellom de to lagvenninnene.

– Jeg kjøper ikke den. Hadde de prøvd å spurte, tror jeg Therese hadde vunnet uansett. Therese er ganske grei til å spurte på slutten av et distanserenn. Du kan bare spørre Stina Nilsson om hun syntes det var lett å vinne spurten i går, sier Skinstad.