Oslo  20190321.
Tiril Eckhoff i aksjon under verdenscup skiskyting 7,5 km sprint kvinner i Holmenkollen torsdag.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Oslo 20190321. Tiril Eckhoff i aksjon under verdenscup skiskyting 7,5 km sprint kvinner i Holmenkollen torsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: Hagen, Fredrik

Eckhoff avsluttet med stil: – Jeg måtte grave langt ned i kjelleren

Tiril Eckhoff leverte varene i verdenscupfinalen og kjempet om seieren. Det endte til slutt med andreplass i sesongens siste renn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tiril Eckhoff kjempet om førsteplassen, men som til slutt måtte se seg slått av svenske Hanna Öberg. Dermed endte hun sesongen med stil.

– Jeg måtte grave langt ned i kjelleren. Det var litt synd at jeg startet sent, for det var jo egentlig ganske nært. Men jeg er såpass sliten nå, at jeg måtte grave godt for å få denne andreplassen her, sier en sliten Eckhoff til NRK.

Hun er fornøyd med sesongen.

– Selvtilliten har kommet utover sesongen. Jeg er veldig fornøyd med at jeg kan si at jeg er blant de beste i verden i skiskyting, sier Eckhoff.

De beste sviktet

Seieren i verdenscupen sammenlagt sto mellom Dorothea Wierer, Lisa Vittozzi og Anastasija Kuzmina, som alle tre hadde mulighet til å dra den i land.

Men samtlige av de tre beste sviktet i verdenscupfinalen i Holmenkollen og endte et godt stykke bak de første i mål.

Wierer endte som nummer elleve på fellesstarten, og vant dermed verdenscupen sammenlagt.

Kuzmina ble nummer ti, mens Vittozzi ble nummer elleve.

Marte Olsbu Røiseland lå som nummer fire sammenlagt før verdenscupfinalen søndag. Med 834 poeng, lå hun kun ti poeng bak Kuzmina på tredjeplass. Dermed var pallen innen rekkevidde.

Røiseland kom først i mål av de fire, på en niendeplass, men tiden ble ikke god nok til å sikre tredjeplassen sammenlagt.

Feilfri første skyting

Wierer satte tidlig de to hovedkonkurrentene på plass da hun skjøt fullt hus på første skyting. Det ble tre runder på Vittozzi og to runder på Kuzmina.

Det gjorde også Røiseland, sammen med Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold.

Full sprekk for Wierer

Røiseland og Eckhoff var med tetgruppen inn på andre skyting, sammen med blant annet Wierer som sprakk fullstendig. Italieneren endte opp med tre runder, mens Røiseland slapp unna med én og Eckhoff leverte nok en feilfri liggende skyting og gikk ut som nummer tre.

Tandrevold kom inn litt bak tetgruppen, men også hun leverte feilfritt.

I løypen var de tre norske blant de åtte beste, der Eckhoff lå helt i teten sammen med svenske Hanna Öberg og Paulina Fialkova ved passerte 5,9 kilometer.

Bom, bom, bom

Mye vind preget første stående skyting, noe man også så på utfallene.

Eckhoff fikk to bom og mistet dermed teten. Tandrevold fikk tre bom, mens Røiseland bommet to ganger. Dermed falt de norske et stykke bak etter tredje skyting.

Öberg gikk først ut fra skytingen med Fialkova i hælene. Eckhoff gikk ut 22,7 sekunder bak svensken i tet etter sine to strafferunder.

I sporet spiste hun sekunder, og ved 8,4 kilometer lå Eckhoff 17 sekunder bak teten.

Eckhoff i teten

Vanskelige forhold også på siste skyting, men Eckhoff slapp unna med én bom. Hun gikk ut som nummer to, drøye ti sekunder bak Öberg i tet.

Røiseland og Wierer fikk hver sin bom, mens Kuzmina bommet to.

Dermed endte de fire beste i verdenscupen langt bak i løypen i denne verdenscupfinalen.