NYTT HÅNDBRUDD: Kent Robin Tønnesen har pådratt seg et nytt brudd, denne gang i høyre hånd. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NYTT HÅNDBRUDD: Kent Robin Tønnesen har pådratt seg et nytt brudd, denne gang i høyre hånd. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Nytt brudd for Tønnesen:
– Veldig kjedelig at det skjer så tett

Kun drøyt en måned etter at han kom tilbake etter bruddskaden som kostet ham VM, har Kent Robin Tønnesen fått ny bruddskade.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landslagsprofilen har pådratt seg et brudd i høyre hånd under en trening med klubblaget Telekom Veszprém denne uken.

Det melder klubben på sin hjemmeside.

Det er ikke mer enn i underkant av tre måneder siden han fikk et brudd i venstre hånd under en trening med landslaget i januar, og dermed mistet håndball-VM.

– Jeg har vært tilbake i en og en halv måned, og så kommer dette igjen. Det er ikke det jeg hadde håpet på, for å si det sånn, sier Tønnesen til TV 2.

– Det er litt sånn som skjer i håndballen. Det er bare veldig kjedelig at det skjer så tett opp i hverandre, fortsetter han.

– Positivt at det ikke er venstrehånden

Tønnesen pådro seg bruddet i en slagskade på trening. Bruddet ligger i hånden, i beinet som går fra ringfingeren.

– Jeg trodde helt enkelt at det bare var en liten smell, prøvde å riste det av meg, og fullførte treningen. Men så kjente jeg at det gjorde litt vondt, og da smerten ikke ga seg over natten, valgte vi å ta en røntgen. Der det viste seg at det var et brudd, forklarer Tønnesen.

At det denne gangen er høyrehånden som har fått gjennomgå, og ikke skuddarmen hans, er 27-åringen «glad» for.

– Det er en helt ny skade, og et annet type brudd. Det sitter i hånden og ikke i fingeren som det gjorde sist. Det er sånn sett positivt at det ikke er venstrehånden, som jeg bruker mest, sier Tønnesen.

Usikker på skadetiden

Hvor lenge Tønnesen må være ute med skade er ennå usikkert.

– Jeg har ikke fått noe svar på det ennå, men jeg håper det kommer til å gå fortere enn det gjorde med den andre hånden. Jeg håper å være fort tilbake på banen. Det hjelper at det er høyrehånden, i og med at jeg er venstrehendt, sier Tønnesen.

– Jeg får trent alt annet enn den hånden, forklarer han.

At det har kommet to bruddskader på så kort tid skremmer imidlertid ikke landslagsprofilen, selv om han innrømmer at det er uheldig.

– Så klart, jeg har aldri brukket noe før, verken i kropp, hånden eller noe. Så det er litt spesielt at det skjer to ganger på så kort tid. Jeg får egentlig bare prøve å slippe det, for jeg tror det blir verre om man går rundt og tenker på at det skal skje igjen, sier 27-åringen.