Sergio Ramos holdt løftet han ga til Maars Johnsen etter hodesmellen

Både Bjørn Maars Johnsen og Joshua King roser Sergio Ramos for god sportsånd etter tapet på Mestalla.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spania-Norge 2-1

Se Ramos' gest til Maars Johnsen i videovinduet øverst.

Norge tapte til slutt knepent for Spania, men selve kampen var beintøff fra start til slutt. De norske spillerne kriget og slåss gjennom nitti minutter.

Det kompenserte bare delvis for ferdighetsgapet de to nasjonenes beste menn i mellom, men en av de som gjorde en forskjell var Bjørn Maars Johnsen.

Spissen ble byttet inn i det 55 minutt, og ni minutt senere skaffet han straffen som sørget for Norges utligningsmål. Etter ytterligere ti minutter ga spissen Spanias knallharde stopperstjerne Sergio Ramos en albue som ble belønnet med gult kort.

– Jeg går i hver duell, og vil vinne hver duell. Jeg spiller med hjertet utenpå drakten, og gir alt for laget, sier Maars Johnsen til TV 2.

Gesten

På overtid dundret de to sammen igjen i en hodeduell – bokstavelig talt. Ramos og Maars Johnsen slo hodene sammen så hardt at norsk-amerikaneren slo hull i hodet og begynte å blø. Spillet ble stoppet i noen minutter, mens nordmannen fikk behandling og påføring av den sedvanlige turbanen.

KLEM: Sergio Ramos gir Bjørn Maars Johnsen drakten sin. Se videoen øverst. FOTO: Espen Solbakken/TV 2
KLEM: Sergio Ramos gir Bjørn Maars Johnsen drakten sin. Se videoen øverst. FOTO: Espen Solbakken/TV 2

Men det ble ingen dårlig stemning de to mellom. Etter kampen ble nordmannen stående og vente på Ramos i spillertunnelen. Han var nemlig lovet stopperens drakt.

– Vi snakket om det. Når man slår hull i hodet på noen, så må man bytte drakt, gliser spisskjempen.

Bestevenner på banen

Matchvinner Sergio Ramos har rykte for å være en kynisk, «vinn-for-enhver-pris-type», som ikke går av veien for tjuvtriks – i tillegg til at ingen bestrider hans evner som fotballspiller.

– Jeg trodde faktisk Ramos var stygg og skitten, som han er kjent for. Men jeg kan ikke huske sist jeg spilte mot en så vennlig stopper. Det var gøy å spille mot en av verdens beste stoppere, sier Joshua King i pressesonen etter kampen.

Han forteller at de to snakket mye sammen under kampen, men vil ikke avsløre hva de snakket om, eller sa til hverandre.

– Har han et ufortjent dårlig rykte?

– Jeg har ikke sett alle kampene til Ramos, men utfra det jeg opplevde i dag, så syns jeg alle taklingene var faire, og han var en god sportsmann. Det hendte han vant noen dueller, og det hendte at jeg vant en del dueller. Jeg syns det var en god kamp mellom oss, svarer King TV 2.

FAIR DULLL: Joshua King og Sergio Ramos ga hverandre high five etter denne taklingen.
FAIR DULLL: Joshua King og Sergio Ramos ga hverandre high five etter denne taklingen. Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix

Norges målscorer virket på hugget gjennom hele kampen, og var ikke redd for å ta fighten med de spanske superstjernene.

Til tider fikk han også virkelig vist frem hva han kan, som etter 51 minutters spill. King fikk ballen et stykke inn på egen banehalvdel, med Ramos tett opp i ryggen. Den norske kraftspissen vendte av den meritterte stopperen lett som ingenting før han satte fart inn på Spanias halvdel.

Bournemouth-spissen kom seg helt inn i motstanderens 16-meter, før en litt for svak avlevering sørget for at det rant ut i sanden.

– Jeg gjør slik hver uke i PL, men å gjøre det mot Ramos... Det er noe folk legger merke til. Jeg har nok en del snapper på telefonen av det, men jeg går ikke rundt og tenker for mye på at jeg løpte fra én person en gang. Det er 90 minutter i en kamp.

– Jeg spilte ikke min beste kamp i dag, jeg gjorde en del ting feil og en del ting rett. Alt i alt er skuffet over at vi drar her fra med null poeng, men jeg syns ikke gutta skal være skuffet over prestasjonen.

Trolig våkenatt

En som likevel kommer til å sove dårlig er spisskollega Tariik Elyounoussi, mannen Bjørn Maars Johnsen ble byttet inn for,

Elyounoussi fikk kampens kanskje aller største sjanse, inkludert de det ble mål på, da han etter halvtimen fikk ballen på blank kasse.

Etter en nydelig norsk kontring spilte han selv Markus Henriksen gjennom. Henriksen slo ballen flatt inn foran mål, rett i løpsbanen til en fremadstormende Elyounoussi. Ballen treffer imidlertid forkjært...

– Den kommer hardt. Jeg prøver å løpe den inn, så treffer ballen meg i hælen, som gjør at den går bakover og ikke forover. Det er veldig bittert. Merkelig.

– Kommer du til å ligge våken og tenke på det?

– Ja, jeg tror det. Man må sette slike sjanser mot Spania, sier en betuttet Tarik Elyounoussi til TV 2 etter kampen.