TO BELTER: Seieren mot finske Timo Laine ga Tim-Robin Lihaug to belter.
TO BELTER: Seieren mot finske Timo Laine ga Tim-Robin Lihaug to belter. Foto: Hommedal, Marit

Lihaug ble europamester med poengseier på hjemmebane

Tim-Robin Lihaug (26) med historisk triumf på hjemmebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tim-Robin Lihaug vant på poeng mot finske Timo Laine hjemme i Sotra Arena lørdag.

Lihaug kunne stå jublende i ringen med de to beltene som viser at 26-åringen er både IBOs interkontinentale mester og WBOs europamester i lett tungvekt.

– Helt magisk. 14 år med trening hver eneste dag har det tatt. Det er stort, spesielt å gjøre det her på hjemmebane. Det er helt sinnssykt. Uten dere hadde det ikke vært mulig, sier Lihaug til TV 2, og retter seg mot de om lag to tusen tilskuerne i salen.

Lihaug er den første bokseren til å vinne en EM-tittel på norsk jord siden Svein Erik «Spiker'n» Paulsen i 1974.

Det ble en nervepirrende avslutning på kampen, der Timo Laine avsluttet sterkt og rystet Lihaug i de to siste rundene i Sotra Arena.

– Han var en tøff jævel, men det visste jeg. Jeg visste at han kom for å vinne. Han er en av de bedre jeg har møtt i karrieren, sier Lihaug.

– Jeg har vært mer rystet, men jeg kjente den. Jeg hadde kontroll hele kampen, men det er så sinnssykt deilig. Jeg er veldig lettet. Jeg skylder dere alle en stor, stor klem, sier Lihaug, og henvender seg igjen til publikum.

Kampen gikk alle de ti rundene den var stipulert til.

– Det var en jevn og tøff kamp. Tim-Robin plukket seks runder, mens Laine plukket fire runder. Dommerne var veldig enige i det, mens den siste dommeren hadde 97-93 til Lihaug. Det var en flott kamp og et steg på veien mot enda mer. Kanskje kan det bli mot en ny nordmann, det kan være Alexander Hagen, sa TV 2s boksekommentator Erik Nilsen.​