EVAKUERER: Hagland Captian i problemer under stormen ved Hustadvika i Møre og Romsdal.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
EVAKUERER: Hagland Captian i problemer under stormen ved Hustadvika i Møre og Romsdal. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Fraktebåt fikk motorstopp –mannskapet hoppet til sjøs

De ni som var om bord på frakteskipet Hagland Captain, som fikk motorstans i Hustadvika lørdag, er evakuert. Mannskapet måtte hoppe i sjøen for å bli reddet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lasteskipet Hagland Captain, som var området for å hjelpe cruiseskipet som har havarert, mistet rett før klokka 19 motorkraft og fikk slagside i området hvor cruiseskipet er i.

To redningshelikoptre ble omdirigert for å bistå denne havaristen.

Ifølge HRS hoppet flere av mannskapet i sjøen for å bli reddet opp av helikopteret.

Pressekontakt i HRS opplyser til TV 2 at dette er den sikreste måten å evakuere på.

– Dette er en måte å evakuere besetningen på der ute, og det er basert på værforholdene at vi velger å gjøre det på den måten, sier Fjeld.

– Det er bedømt som tryggest, fordi lasteskipet ligger ustabilt til. Besetningen i helikopteret er trent til å evakuere på denne måten, legger han til.

SØNDAG MORGEN: Fremdeles ligger «Hagland Captain» i anker etter at skipet fikk problemer under stormen ved Hustadvika i Møre og Romsdal lørdag kveld.
SØNDAG MORGEN: Fremdeles ligger «Hagland Captain» i anker etter at skipet fikk problemer under stormen ved Hustadvika i Møre og Romsdal lørdag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Et mannskap på ni personer om bord blir evakuert fra båten, med to helikopter som allerede er på stedet i forbindelse med evakueringen av cruiseskipet «Viking Sky».

– Vi har omdirigert to helikopter som allerede er på stedet, opplyser pressekontakt Borghild Eldøen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til TV 2.

Like etter klokken 23 opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) at de ni om bord har blitt plukket opp fra sjøen.

Det var like over klokken 14 lørdag politiet fikk melding om at Viking Sky, med sine 1300 passasjerer, hadde store motorproblemer på Hustadvika i Møre og Romsdal.