DOBBELT BØ: Johannes Thingnes Bø vant foran storebror Tarjei Bø i Holmenkollen.
DOBBELT BØ: Johannes Thingnes Bø vant foran storebror Tarjei Bø i Holmenkollen. Foto: Bendiksby, Terje

Suveren Thingnes Bø ble historisk

Johannes Thingnes Bø (25) fulgte opp gårsdagens sprintseier, og gikk til topps i jaktstarten i Holmenkollen. Storebror Tarjei Bø sørget for dobbelt norsk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er stryningens 15. seier for sesongen. Med det er han historisk som skiskytteren med flest seirer i én sesong.

– Det er helt utrolig. Det er superstort, med så mange legender som har vært for meg. Det har vært en helt vanvittig sesong. Det vil ingen ende ta, sier Thingnes Bø til NRK.

TV 2s skiskytingsekspert Ole Einar Bjørndalen, som har tolv seirer i én sesong som personlig rekord, hyller stryningen.

– Sesongen er helt magisk. Jeg har nesten ikke ord. Han er like god som Fourcade som har lekt de siste årene, og det er nøyaktig det Johannes gjør nå. Han leker katt og mus, sier Bjørndalen.

– Han er et sjeldent talent, og har en sjelden egenskap til å konsentrere seg. Han er den komplette skiskytteren, følger han opp.

– Har vist seg å være en suksess

Når han blir spurt om hva som har vært nøkkelen til suksessen, svarer Thingnes Bø slik:

– Jeg har tydeligvis trent bedre enn noen gang, for formen har holdt så utrolig bra gjennom hele året. Lysten til å vinne er superhøy, og lysten til å utvikle meg er enda høyere. Summen av det har vist seg å være en suksess, slår han fast overfor statskanalen.

Bare i ukene før VM hadde han en liten formdupp. Det sviktet på stående skyting, noe som også kostet ham i VM-fellesstarten.

Bjørndalen hyller hvordan den tidligere kollegaen hans kom seg gjennom perioden.

– Han gikk i kjelleren før VM. Da hadde han en periode hvor han jobbet ekstremt med seg selv skytemessig. Men han er i flyten, og det gjør ting relativt enkelt. Han er en verdensmester til å konsentrere seg og gjøre det som er nødvendig. Ingen er bedre enn ham på det i øyeblikket, mener Bjørdalen.

– Folk sier at han trener lite og gjør minimalt. Det kan godt tenkes, men det han er helt rå på, er at ingen er så til stede som han er. Jeg kjenner ingen som har en slik tilstedeværelse, fortsetter den tidligere skiskytterhelten.

Dobbelt norsk

I går kopierte Thingnes Bø Martin Fourcades bragd fra 2016/17-sesongen. Dermed lå alt til rette for at 25-åringen skulle overgå den franske stjernen i dag.

Stryningen startet halvminuttet foran nestemann, italienske Lukas Hofer.

Etter en feilfri førsteskyting, var ledelsen på nesten minuttet da han gikk inn på standplass for andre gang. Under tøffe vindforhold bommet han to ganger.

Hofer og storebror Tarjei Bø plafret ned alle blinkene, og gikk ut bare 16 sekunder bak Thingnes Bø.

På første stående skyting var imidlertid Thingnes Bø tilbake med feilfri skyting. Storebror Bø fulgte opp med en lynrask serie, og var 19 sekunder bak.

Etter siste skyting måtte begge Bø-brødrene ut i én strafferunde. I mål var Thingnes Bø «bare» 13 sekunder foran storebroren. Da hadde han imidlertid tatt seg tid til å hente det norske flagget og motta hyllesten fra hjemmepublikumet i Holmenkollen.