Se Spania-Norge på TV 2 og tv2sumo.no fra kl. 20.10.

Lørdag ettermiddag kunne TV 2 avsløre at får Martin Ødegaard tillit fra start for Norge mot Spania lørdag.

Han er i den bekreftede lagoppstillingen som kom klokken 19.30.

Det blir første gang at Ødegaard starter en tellende kamp for Lars Lagerbäck. Samtidig blir svenskens mest brukte landslagsspiller, Mohamed Elyounoussi, henvist til benken.

– Ødegaard har vært strålende i Nederland denne sesongen, og har også overbevist på trening i Spania denne uken. Med så lite spilletid som Moi har hatt i Southampton er det fortjent at Ødegaard nå får sjansen fra start, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Han tok tidlig i uken til orde for at Ødegaard burde få sjansen.

Den bekreftede startelleveren:

Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Tarik Elyounoussi.

– Håpet til Lagerbäck er nok at Ødegaard skal få brukt ferdighetene sine med ball, slik han har gjort på en strålende måte i Vitesse. Norge kommmer ikke til å ha veldig mye ball i kveld, men Ødegaard er den spilleren i den norske troppen som kan utrette mest med sin gode dødballfot og gode teknikk, sier Mathisen.

– Han vil være den kreative kraften i denne elleveren, i tillegg til at han får en viktig rolle med tanke på å holde ballen i det norske laget. Han har såpass ro i spillet sitt at Norge forhåpentligvis får hvilt litt med ballen. Om Norge aldri får etablert noe eget pasningsspill blir det tungt kun å forsvare seg.

Den andre posisjonen der det har vært litt tvil er hvem som skulle være spissmakker til Joshua King.

Valget falt på Tarik Elyounoussi.

– Lagerbäck vet jo at Norge kommer til å ha lite ball i kveld, og derfor blir nok Tarik valgt med sin enorme løpskraft. Kamara har sett god ut de treningene vi har sett, men i kveld blir det nok en type kamp som passer Tariks kvaliteter best.

Spanias bekreftede lag er slik: David de Gea - Jesús Navas, Sergio Ramos, Iñigo Martínez, Jordi Alba - Daniel Parejo, Sergio Busquets, Dani Ceballos - Marco Asensio, Álvaro Morata, Rodrigo.

Se Spania-Norge på TV 2 og tv2sumo.no fra kl. 20.10.