Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

​Se spurtseieren til Klæbo i videovinduet øverst! Video med tillatelse fra NRK.

Johannes Høsflot Klæbo var suveren i spurten på 15 kilometer klassisk og vant foran Alex Harvey fra Canada og Didrik Tønseth i Québec lørdag.

Bolsjunov fikk trøbbel mot slutten da han opplevde et stavbrudd, og russeren måtte se Klæbo økte ledelsen til 42 poeng i sammenlagtkonkurransen i verdenscupen.

– Selv om Klæbo nå tilsynelatende har et betryggende forsprang, tror jeg ikke man skal feire seieren før de har krysset mållinjen. Jeg tror Bolsjunov er mektig irritert etter dagens distanse, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland.

Klæbo økte også ledelsen til 52 sekunder i minitouren i Canada før den avsluttende 15-kilometeren jaktstart i fristil søndag. Vinner av minitouren sammenlagt får 200 poeng.

– Jeg regner med at han ikke er helt fornøyd, sier Klæbo til NRK om Bolsjunov, før han fortsetter:

– Han hadde vel sett for seg et litt annet resultat. Det er forståelig.

Norge hadde satt sammen et lag for å hjelpe Johannes Høsflot Klæbo i konkurransen med Alexander Bolsjunov om sammenlagtseieren.

Det ble synlig på den første innlagte spurten om bonussekunder. Klæbo vant den og tok 15 bonussekunder, mens Emil Iversen tok andreplassen på bekostning av Bolsjunov. Dermed fikk Bolsjunov, som ble nummer tre i spurten, bare ti bonussekunder.

Det så ikke like lovende ut for Norge på den andre innlagte spurten, for Klæbo gikk i bakken i siste svingen, men trønderen kom seg på imponerende vis opp og vant spurten. Nok en gang var Iversen foran Bolsjunov.

Deretter ble det trøbbel for Bolsjunov, som fikk stavbrudd og mistet kontakten med gruppen til Klæbo. Russeren klarte aldri å komme opp.

I morgen er det jaktstart i fristil over 15 kilometer. Klæbo tar ikke seieren for gitt.

– Jeg har i hvert fall en mulighet, og den må jeg ta. Men det er toppidrett, og det skal klaffe hver dag for at du skal ha sjans. Det blir et rotterace i morgen. Jeg skal gjøre mitt, slår trønderen fast overfor NRK.