En gruppe på drøyt ti ryttere kom samlet inn på oppløpet og gjorde opp om seieren i årets utgave av Milano-Sanremo lørdag.

I spurten var det Julian Alaphilippe sterkest. Den franske Deceuninck-Quick Step-rytteren vant foran Oliver Naesen.

Peter Sagan så ut som den sterkeste spurteren i tetgruppen før de kom inn på oppløpet, men slovaken ble nummer fire.

Alexander Kristoff vant spurten i hovedfeltet.

– Det var en gruppe foran som ble for hard å sitte med. Vi var først i gruppe to. Jeg gjorde et opptrekk for Fernando Gaviari og det ble vel tiendeplass eller noe. Han kom ikke forbi, men vi kjempet ikke om seier heller, sier Kristoff til TV 2.

Kristoff ble nummer 14 med sin avslutning.

– Planen var å kjempe om seier, men vi var ikke sterke nok i oppoverbakken. Da de gikk av gårde, var vi aldri i nærheten av å komme med der. For min del har det alltid vært nok å sitte med i feltet. Det var nesten så det gikk i dag. Vi får ikke gjort noe med om det var ti mann foran eller ikke, sier Kristoff.​

Kristoff var med som opptrekker for Gaviari.

– Planen var å kjøre opptrekk. Jeg gikk til i front med 250 meter igjen, men vi kjempet ikke om seieren, så jeg vet ikke om han gadd å prøve, sier Kristoff.

– Hadde spurten vært om seieren, kunne vi fort vunnet. Vi får ikke gjort noe med hvordan det ble kjørt og hvor fort det gikk i bakken. Det er opp til klatrerne. Jeg fryktet dette skulle skje i dag, for det var fint vær, lite vind og ikke så hardt underveis. Det var flere med krefter på slutten og lettere å støte, sier Kristoff.

Amund Grøndahl Jansen kom inn i gruppen Kristoff var først i.

– Jeg satt der med Kristoff og var litt fremme til spurten. Jeg fikk ikke helt hvis hva man er god for, men jeg presser ikke gjennom ved gjerdet hvis det er for en 16. plass. Jeg kunne kanskje fått mer ut av det, men ikke så veldig mye, sier Team Jumbo–Visma-rytteren, som var fornøyd med egen innsats.

– Det var hardt og langt, i hvert fall hardt på slutten. Jeg tror det var en god debut, og jeg tror laget er fornøyd. Jeg er fornøyd med hvordan det gikk og ser lyst på fremtiden med tanke på Milano-Sanremo, sier Jansen.

Sven Erik Bystrøm, rittets tredje nordmann, kom også inn med hovedfeltet.