SJEF: Gunnar Halle ledet Norges G19-landslag til seier over Tyskland lørdag formiddag.
SJEF: Gunnar Halle ledet Norges G19-landslag til seier over Tyskland lørdag formiddag. Foto: Hagen, Fredrik

Slo Tyskland: – Nå skjer det ting i norsk fotball

Norges G19-landslag tok en kruttsterk seier mot Tyskland i EM-kvalifiseringen lørdag. Tobias Christensen ble matchvinner med sin scoring like etter pause.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Start-spilleren sørget for en meget solid seier for de norske gutta med sin scoring tre minutter etter hvilen. Tyskernes keeper måtte gi retur på et frispark, og med venstrefoten satte 18-åringen inn vinnermålet.

Tyskland presset på for utligning, men Norges lovende talenter holdt unna og innkasserte 1-0-seieren i den andre kvalifiseringskampen.

Tyskerne hadde ballen mest, og kom til flest avslutninger med sine tolv, men klarte ikke å få ballen i nettet. Det gjorde derimot Norge på en av sine sju avslutninger.

Gunnar Halles mannskap kunne dermed juble for et godt utgangspunkt før EM-kvalifiseringen avsluttes mot Kroatia 26. mars.

Også i fjor slo G19-landslaget Tyskland. Talentsjef og fagansvarlig for landslagsskolen i Norges Fotballforbund, Håkon Grøttland, sier til Dagbladet at han er stolt på vegne av norsk fotball.

– Vi snakket i fjor om at det var et historisk godt år for aldersbestemte landslag. Vi var spente om det ville fortsette. Mye tyder på at det kommer til å skje. Dette er en ny bekreftelse. Vi skal tørre å skyte fram kassa og si at nå skjer det ting i norsk fotball, sier Grøttland til Dagbladet.

I den første kampen for Norge endte det 0-0 mot Ungarn.

Vinneren av eliterunden går til sommerens EM-sluttspill i Armenia.

(©NTB/TV 2 Sporten)