Det var stryningens 14. seier for sesongen, inkludert triumfen på VM-sprinten.

Dermed kopierte han Martin Fourcades bragd fra 2016/17-sesongen, som mestvinnende skiskytter i én sesong.

Også den svenske helten Magdalena Forsberg har klart bragden.

– Det hadde vært utrolig stas. Det er to store skiskyttere, og ville vært veldig, veldig stort, sa Thingnes Bø til NRK før rennet var ferdig.

Han hylles av statskanalens kommentator.

– Han har hatt en sesong som er uvirkelig god. Det er marginenes idrett, men han vinner nesten hver gang han stiller opp. Det er utrolig, slo NRK-kommentator Andreas Stabrun-Smith fast da 25-åringen gikk i mål.

Thingnes Bø har to muligheter igjen til å overgå den franske stjernen: Morgendagens jaktstart, der han går først ut, og fellesstarten på søndag.

– Nå har jeg tidenes mulighet i morgen. Jeg skal brenne til fra start, så får vi se hvor langt det rekker, sier han til NRK.

– Nå begynner det på nytt, her

Thingnes Bø ledet rennet etter fullt hus på liggende skyting.

25-åringen gikk en gnistrende andrerunde, og var i ledelsen etter stående skyting til tross for én bom. På sisterunden gikk han enda raskere. I mål var han halvminuttet foran ledende Lukas Hofer, etter å ha økt med mer enn 20 sekunder til italieneren på sisterunden.

Verdenscupvinneren er lettet over at han klarte seg med én bom på stående, med totalkollapsen på fellesstarten i VM i bakhodet.

– Det har vært vindstille hele uken. Så på stå begynner det å blåse, og da tenker jeg «nå begynner det på nytt, her». Men jeg klarer meg med én. Det føltes fantastisk bra i sporet, omtrent hakket over det som skjedde i VM, oppsummerer Thingnes Bø overfor NRK.

Storebror nest best

Tarjei Bø skjøt også feilfritt på første skyting. Derfra gikk han ut i tet, men ikke lenge etterpå tok lillebror Johannes over føringen med 10,5 sekunder. 30-åringen måtte også tåle én bom på stående, og til slutt var han i mål 38,5 sekunder bak vinnertiden.

Vetle Sjåstad Christiansen var småheldig med flere kanttreff da han innledet sprinten med fullt hus. Heller ikke han klarte å skyte feilfritt på siste skyting og måtte i likhet med Bø-brødrene i strafferunden én gang. I løypa slet Geilo-løperen mot slutten og havnet nesten minuttet bak Thingnes Bø.

Det ble også én bom på både Henrik L'Abée-Lund og Erlend Bjøntegaard fredag, mens Lars Helge Birkeland hadde to.