Alexander Kristoff vant Milano-Sanremo i 2014, men er ikke blant Thor Hushovds favoritter i årets utgave av rittet
Alexander Kristoff vant Milano-Sanremo i 2014, men er ikke blant Thor Hushovds favoritter i årets utgave av rittet Foto: Junge, Heiko

– Småtøft for Kristoff

Thor Hushovd mener det må være tungt for Alexander Kristoff å ikke være prioritet nummer én i Milano-Sanremo – et ritt han tidligere har vunnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sjekk denne rekken av utrolige resultater:

4-4-6-2-1.

Dette er plasseringene til Alexander Kristoff i de fem siste utgavene av Milano-Sanremo. Lørdag stiller 30-åringen på ny til start i den første, store klassikeren i 2019. Men TV 2s sykkelekspert har ikke UAE Team Emirates-rytteren som en av favorittene.

– Kristoff er ikke en av favorittene i år, spesielt ikke når han er lagkamerat med (Fernando) Gavira, som er lagets nummer én i spurtene, mener Hushovd.

– Hvordan tror du dette er for Kristoff, som vant dette rittet i 2014?

– Det må være småtøft for Alexander. Men han har nok innsett at det er noen ritt han ikke blir førsteprioritet etter at laget signerte Gaviria i vinter, i de rene spurtløpene og i Tour de France. Men så vet han at hans mulighet kommer i Flandern, svarer Hushovd.

Dårlig stemning på lagbussen

Selv om oppkjøringsrittet Paris-Nice ble preget av uflaks, teknisk trøbbel og velt for Kristoff, så virker han å være i storslag. Starten på sesongen var meget bra, med seier i Oman og perfekte opptrekk for Gaviria i UAE Tour.

– Jeg synes ikke at han overbeviste i Paris-Nice, men han hadde litt stang-ut. Han fikk dermed ikke vist det han har inne. Men han har nok mer på lager, og jeg tror han har kontroll og at han er i form. Jeg tror han vil passe bedre i de seige klassikerne enn i de raske spurtene, mener Hushovd.

Gaviria på sin side har hatt en nedadgående kurve og skuffet i Tirreno-Adriatico, som endte med at han ga fra seg spurtansvaret til lagkameraten Simone Consonni. Milano-Sanremo er imidlertid et av colombianerens største mål denne sesongen.

– Han er uansett deres førstespurter. Han har bevist i år – og tidligere – at han kan slå alle de beste spurterne i verden. Det er lenge siden Alexander har gjort det. Men Alexander får nok sjansen hvis Gaviria ikke er der mot slutten, eller det blir så kaotisk at han like så godt kan spurte for egne muligheter hvis de ikke finner hverandre på oppløpet.

– Men kan det ende med at de spurter mot hverandre?

– Vi kan få se at det skjer, men da blir det ikke god stemning på lagbussen etterpå hvis det ikke går veien, svarer han.

Verre i Bora

Milano-Sanremo er det lengste rittet på sykkelkalenderen, med nærmere 300 km fra det italienske motemekkaet til turistdestinasjonen ved Middelhavet. Det sies at dette monumentet er det letteste å fullføre, men kanskje det vanskeligste å vinne. Avslutningen, med bakkene Cipressa og Poggio, gjør at alt kan skje – og at veldig mange kan vinne.

Fjoråret, da Vincenzo Nibali overraskende vant, var et tydelig eksempel på det.

– Hvis Alexander er lur, så er han offensiv inn mot den siste bakken, Poggio. Der kan alt skje. Det kan sprekke opp og Gaviria kan havne langt bak. Da kan han havne i en posisjon der han plutselig får muligheten til å gå for sine egne sjanser. Men det regnestykket må de først gjøre opp når det gjenstår et par kilometer og de nærmer seg oppløpet på via Roma. Da må Kristoff se seg om etter Gaviria, og så får de ta et standpunkt om hva de gjør etter det.

– Hvem er din favoritt i Milano-Sanremo?

– Det er Bora-laget med Peter Sagan og Sam Bennett. De er store favoritter.

– Men situasjonen deres er vel lik den med Kristoff og Gaviria?

– Egentlig så er det enda verre. Men hvis Sagan er på det nivået han pleier, så vil han prøve å følge typer som Valverde og Alaphillipe i Poggio, så kan Bennett vente til spurten. De har med andre ord to svært gode kort å spille ut, mener Hushovd.