PÅ FLYTTEFOT: Sander Sagosen forlater PSG sommeren 2020, til fordel for tyske Kiel.Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
PÅ FLYTTEFOT: Sander Sagosen forlater PSG sommeren 2020, til fordel for tyske Kiel.Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

Sagosen bytter klubb:
– Kommer til å ryste håndballverdenen

Etter lang tids spekulasjoner bekrefter håndballstjernen til TV 2 at han bytter klubb sommeren 2020.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ryktene har gått og fredag kom bekreftelsen.

Norges stjernespiller Sander Sagosen går fra franske PSG til tyske Kiel.

Men han spiller kontraktstiden ut i Paris, og blir ikke klar for sin nye klubb før sommeren 2020.

Da har han kontrakt på tre år i den tyske storklubben.

– Jeg har lyst til å prøve Bundesligaen, og jeg har lyst til å gjøre det før jeg blir for gammel, sier 23-åringen til TV 2.

– Det er lettere å gjøre det om ett år enn når jeg blir 28/29. Det blir tyngre senere legger Sagosen til.

Vil ryste håndballverdenen

TV 2s håndballekspert Bent Svele tror overgangen kommer til å vekke oppsikt.

– Det er en overgang som, om ikke sjokkere, kommer til å ryste litt i håndballverdenen. Han forlater PSG som er det store. Det spesielle er at han skal spille ut denne sesongen og en sesong til før han skal til Kiel, sier Svele.

At overgangen blir bekreftet allerede nå, så lang tid før kontrakten med PSG går ut, er helt normalt, forteller håndballeksperten.

– Han skal gjøre ferdig den kontrakten han har i Paris. Det er ikke som i fotball der men betaler en halv milliard i overgangssum og så er man enig om det. I håndballen må klubber sikre seg de beste spillerne når de er tilgjengelig. Nå er Kiel ute og klarer å signere ham. Det er ganske vanlig på de største stjernene, sier Svele og legger til:

– Så blir det spennende å se hvordan klubben reagerer. Noen spiller med de laget de har, andre setter spillere på benken. Men Sagosen er så god for PSG og det er så viktig for dem å vinne trofeer.

– Satser enormt

Sagosen spilte kun ett år i den norske Eliteserien før han tok tre år i danske Aalborg.

Det blir tre år i PSG før treårs kontrakten i Kiel. Klubben fra nord var lenge suverene i Tyskland, og vant Champions League tre ganger.

Men siste Europa-tittel kom i 2012. Den siste perioden har de ikke engang spilt seg fram til Final4. Siste triumf i Bundesligaen kom i 2015. Klubben har måttet tåle at erkerivalen Flensburg er bedre.

– Kiel satser enormt igjen, sier Sagosen. De skal igjen bli best i verden, og det har jeg lyst til å bli med på, sier Sagosen og legger til:

– Det fungerer topp i PSG, men jeg tror Kiel kan bli enda bedre. At det på sikt blir bedre i Tyskland, og jeg har troen på at de blir best. Det er stor interesse for håndball i byen. Klubben har bra spillere nå, mange gode unge, og det blir enda bedre. Jeg har lyst til å være med på å få dem tilbake i toppen. Jeg har lyst til å vinne Bundesligaen, forklarer Sagosen til TV 2.

Håndballekspert Svele forstår valget til Sagosen.

– Jeg skjønner alle argumentene til Sander Sagosen. Der har det ikke vært en tilfeldighet siden han var 12 år. Alt er timet og tilrettelagt. De fleste har en drøm om å spille i Bundesligaen. Det er noe eget med det. Det er det tøffeste, råeste, det er mye kamper, det er der den største interessen er og fulle haller overalt, argumenterer Svele.

Skal gi alt for PSG

Sagosen bedyrer at det går kjempefint i Paris både på og utenfor banen. Og selv om han over ett år før kontrakten går ut er klar for en ny klubb, skal han gi alt i Paris til sommeren 2020.

Den franske klubben har pøst ut penger på stjernespillere, men har ennå ikke klart å vinne den gjeveste europacupen.

Sagosen har alltid satt seg store mål, og han har nådd mange av dem på kort tid, så det skorter ikke på selvtilliten.

– Nå har jeg vunnet alt i Frankrike. Målet blir å vinne Champions League to ganger med PSG før jeg slutter, og så vinne en med Kiel det året jeg kommer dit. Når Kiel henter en god spiller tror jeg det kan bli en kjedereaksjon også. At det blir lettere å holde på de gode klubben har, og få noen nye, sier Sagosen.

Presenteres lørdag

Lønnen blir også ny, noe Sagosen ikke er så snakkesalig om. Men han beroliger oss.

– Jeg har til pålegg på skiva, sier han.

– Jeg kunne fått et nytt og bedre tilbud i Paris. De hadde matchet tilbudet fra Kiel som er bedre enn det jeg nå har i PSG. Men jeg har lyst på noe nytt, fortsetter Sagosen.

Lørdag blir han presentert i Kiel. Så må han vente over ett år på å få spille for Kiel.

I mellomtiden har Sagosen en hovedrolle å spille i PSG.​