Historisk opprykk for Narvik – Grüner slår følge

Narvik og Grüner er klare for Get-ligaen neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da det sto 1-1 etter tre perioder mellom Ringerike og Grüner, kunne Narvik slippe jubelen løs for et historisk opprykk til Get-ligaen uten at de var i aksjon selv torsdag.

– Det er en spesiell følelse. Jeg hadde virkelig ikke trodd det skulle skje i kveld. Jeg trodde at Ringerike skulle vinne med fem-seks mål, men etter hvert som tiden gikk og det kun var ettmålsledelse for Ringerike, fikk jeg troen på Grüner, sier sportslig leder i Narvik, Martin Persson, til TV 2.

– Jeg er så jævlig lykkelig. Det er vanskelig å forstå hva vi har fått til, fortsetter Persson.

Narvik blir det første hockeylaget fra Nord-Norge til å spille i landets øverste divisjon.

– Det er helt fantastisk. Det er bare å si velkommen til Vålerenga og Stavanger Oilers, sier Martin Persson.

Spilleforlengelse i Hønefoss varte i bare drøyt minuttet før avgjørelsen kom ved Håvard Ingerød Steen, som med sitt 2-1-mål sikret opprykket også for Grüner. Dermed tar Ringerike turen ned til nivå to.

– Det er en kjempeprestasjon av Grüner, men ditto skuffende av Ringerike. Vi skal selvfølgelig ikke si det i idrett, men det skal ikke gå an. Det blir to førstedivisjonslag opp i Get-ligaen, sier TV 2-kommentator Espen Ween.

Persson i Narvik sier at arbeidet med å bli klare for Get-ligaen starter nå.

– Det er vanskelig å si hvor vi kommer til å stå, men vi ønsker å ha vår ledende rolle i Nord-Norge, så vi tar sikte på en bra plassering, sier han.

De to opprykksklare lagene møtes i en betydningsløs kamp i Oslo søndag.