Frisk Asker tok første stikk mot Vålerenga etter snuoperasjon

– Det er vanskelig å beskrive, sier matchvinner Mikkel Christiansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga - Frisk Asker 3-4

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Frisk Asker vant første NM-semifinale mot Vålerenga etter at Mikkel Christiansen satte inn 4-3-målet i spillerforlengelsen torsdag.

– Det er vanskelig å beskrive. Jeg trynet da jeg feiret. Det var mye følelser der, sier Christiansen til TV 2 etter kampslutt.

Frisk Asker kom fra en lang kvartfinaleserie med 4-3 sammenlagt mot Lillehammer.

– Totalt sett etter de drøyt ti minuttene er det ikke ufortjent. Frisk Asker har hatt flere gigantiske muligheter. Det er alltid ærlige og hardtarbeidende Mikkel Christiansen som avgjør kampen. Det er nettopp i Furuset Forum han har vokst opp med å spille barnehockey, kommenterte TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik.

– Frisk-seieren skaper ordentlig intensitet og fyr i denne serien, fortsatte han.

Martin Røymark kom rett fra boksen og sendte Vålerenga i ledelsen elleve minutter inn i første periode.

Tolv minutter inn i midtperioden satte Viktor Granholm inn utligningen for Frisk Asker, men med få sekunder igjen av andre periode sendte Tobias Lindström tilbake i ledelsen etter assist av Rasmus Ahlholm.

Med elleve minutter igjen av tredje periode gikk Vålerenga opp i 3-1 med samme oppskrift. Ahlholm til Lindström og mål.

– Tobias Lindström og Rasmus Ahlholm er nok en gang en dødelig kombinasjon, kommenterte TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik.​

Garreth Thompson reduserte til 2-3 med drøyt elleve minutter igjen å spille. Frisk Asker presset på for utligning, men ble stoppet av en meget god Steffen Søberg i Vålerenga-målet.

Idet tominutteren til Filip Gunnarsson var i ferd med å renne ut, måtte Søberg kapitulere da Endre Medby satte inn 3-3-scoringen i Furuset Forum.​

– Det var skikkelig digg. Det var også på tide etter mye overtallsspill, sier Medby til TV 2 etter tredje periode.

Mikkel Christiansen ble den store helten for Frisk Asker da han scoret det avgjørende 4-3-målet etter nesten elleve overtidsminutter.

Storhamar og Stavanger Oilers møtes i den andre semifinalen.