Silje Solberg var i storform mot Danmark.
Silje Solberg var i storform mot Danmark. Foto: Ruud, Vidar

Storspilte da Danmark fikk bank

Håndballjentene og en Silje Solberg i storform banket Danmark i første kamp etter EM-fadesen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge - Danmark 31-20 (15-7)

EM i desember ble en fiasko for håndballjentene med en femteplass. Nå har de lovet å bruke Golden League til å slå tilbake.

Det gjorde de med en knusende 31-20-seier over Danmark torsdag.

Norge leverte en veldig bra førsteomgang og ledet med åtte mål til pause. Spesielt Silje Solberg leverte storspill mellom stengene med 13 redninger.

– En fantastisk førsteomgang, konstaterte Harald Bredeli om Solbergs innsats.

– De finner ikke ut av oss. Vi er kompakte i forsvar. Det er noe av det bedre vi har gjort. Danmark har mer inne, de var litt tafatte i dag, men all ære til forsvar og keeper, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2 etter kampen.

Etter pause sviktet forsvarsspillet fra start. Sju mål slapp Norge inn på ti minutter, like mange som i hele førsteomgangen. Norge holdt likevel trøkket i angrep og holdt ledelsen på sju-åtte mål.

Avsluttet med stil

Det norske spillet begynte å lugge litt med tolv minutter igjen. Danskene lå da fem mål bak og mannsmarkerte Stine Bredal Oftedal. Da tok Thorir Hergeirsson timeout og påpekte at det ville gå så det griner om de bare var nøyaktige i spillet.

Det gjorde susen. I løpet av seks minutter leder Norge med ti mål. Det endte med ellevemålsseier 31-20.

– Danskene hadde ikke vilje til å løpe og sette press på Norge, sa ekspertkommentator Bent Svele, som kalte seieren en maktdemonstrasjon fra Norge.

Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal var også fornøyd etter kampen. Hun mente det var et steg i riktig retning.

– Vi finner også en del gode løsninger i angrep. Så jeg er veldig fornøyd, sa hun til TV 2.

Videre i Golden League skal Norge møte Romania (lørdag) og vertsnasjon Frankrike (søndag). De sendes på TV 2s kanaler.

Øver til VM-kvalik

For å komme seg til VM i Japan, må Norge vinne over Hviterussland over to kamper i mai og juni. Golden League-turneringen i Frankrike som Norge nå skal delta i, mener Hergeirsson blir viktig for å forbedre seg frem til VM-kvalifiseringen.

– Det vi får gjort her er forberedelsene til kvalifiseringskampene mot Hviterussland. Vi må bare å hoppe rett i det. Vi begynner med det spillerne var mest opptatt av, som var litt alternative måter å spille på, og det begynner vi med allerede i første kamp, sa landslagssjefen til TV 2 onsdag.