Landslagsjef Thorir Hergeirsson og Stine Bredal Oftedal under kampen mellom Spania og Norge i EM.
Landslagsjef Thorir Hergeirsson og Stine Bredal Oftedal under kampen mellom Spania og Norge i EM. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix

Hergeirsson angrer på valg før EM-fadesen

De norske håndballjentene har begynt forberedelsene til VM i november, og etter et skuffende EM skal de så fort som mulig vise hvor gode de egentlig er.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Første kamp i Golden League mellom Norge og Danmark ser du på TV 2 Sport 2 og TV 2 Sumo fra kl. 17:55 i kveld!

To tap i gruppespillet i Frankrike ødela hele EM for de norske håndballjentene.

Mot Tyskland i første kamp tapte de med ett mål før de knuste Tsjekkia i andre kamp. I siste gruppespillkamp ble det igjen tap mot Romania, noe som gjorde sjansene om å nå en semifinale vanskelig.

Selv om Norge vant alle tre kampene i hovedrunden mot Ungarn, Nederland og Spania, måtte de nøye seg med å kjempe mot Sverige om en femteplass. Den vant de 38-29.

Dette var den nest dårligste prestasjonen av et norsk damelandslag i et EM siden turneringen begynte i 1994, da Norge endte på sjetteplass i 2000. Siden den gang har håndballjentene tatt seks gull og to sølv i EM.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson sier at om han hadde fått gjort forberedelsene til EM om igjen, hadde han ikke gjort det samme.

– Vi trodde vi skulle slå Tyskland, men det ble vanskeligere enn det hadde trodd. Tiden inn mot første kamp ble for knapp. Jeg kjenner som trener at hvis jeg hadde kunne gjort dette om igjen, hadde jeg ikke latt spillerne dratt hjem for å spille Møbelringen Cup rett før EM, sier Hergeirsson.

Var ikke der de ville være

Györ-stjernen Stine Bredal Oftedal mener landslaget ikke var helt der de skulle være i begynnelsen av mesterskapet.

– Jeg tror det handlet mye om energi for vår del. Vi klarte ikke å være der rent innsatsmessig. Vi er nødt til å klare å komme dit tidligere, og det er noe som er veldig grunnleggende og noe som egentlig burde være lett å gjøre noe med. Vi merket at hvis ikke det er på plass, så blir det vanskelig, sier Oftedal til TV 2.

27-åringen legger til at revansjelysten etter EM er stor, og at det er nå forberedelsene begynner.

– Vi ønsker å kjempe om det aller gjeveste, og med det som kommer vil vi med en gang vise at vi er lagd av noe enda bedre. En revansj får vi ikke med noen treningskamper, men det er nå det starter med å bli bedre til mesterskap senere, sier Oftedal

– Vi må bare hoppe rett i det

Trener for det norske damelandslaget, Thorir Hergeirsson, er enig med Oftedal i at Norge rett og slett ikke var klare til første gruppespillkamp.

For å komme seg til VM i Japan, må Norge vinne over Hviterussland over to kamper i mai og juni. Golden League-turneringen i Frankrike som Norge nå skal delta i, mener Hergeirsson blir viktig for å forbedre seg frem til VM-kvalifiseringen.

– Det vi får gjort her er forberedelsene til kvalifiseringskampene mot Hviterussland. Vi må bare å hoppe rett i det. Vi begynner med det spillerne var mest opptatt av, som var litt alternative måter å spille på, og det begynner vi med allerede i første kamp, sier landslagssjefen.