Marcus (24) er «evig singel»: – Jeg ender opp med å dumpe alle damene

HELSESISTA (TV 2): Marcus Borger (24) forteller åpenhjertig om problemene med å knytte seg til andre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Bak denne Tinder-profilen ligger det mye arbeid, forklarer «evig-single» Marcus Borger (24) fra Oslo.

Mange vil huske han fra Paradise Hotel i 2017, mens andre fulgte livet hans i serien Singel.

Nå åpner han opp om kjærlighetsproblemene i ungdomsprogrammet Helsesista som går på TV 2.

– Jeg bruker gode bilder, det er det viktigste. Det er som omslaget på en bok, og du må jo like omslaget, forklarer han videre.

Men selv om Tinder-profilen gir mange napp, er det sjelden det fører til noe langvarig forhold.

– Jeg ender opp med å dumpe damene før det blir for seriøst, sier Borger til TV 2.

Er redd for å bli dumpa

Selv om han ikke ønsker at det skal være sånn, ender han stort sett opp som singel igjen etter kort tid. Han forklarer det med at han sliter med å knytte seg til andre mennesker.

BILDER ER VIKTIG: Marcus Borger bruker mye tid på Tinder-profilen sin og sosiale medier. Foto: LyfeOfMarcus/Istagram
BILDER ER VIKTIG: Marcus Borger bruker mye tid på Tinder-profilen sin og sosiale medier. Foto: LyfeOfMarcus/Istagram

– Man synes aldri det er noe fett å bli dumpa. Derfor er jeg den som alltid avslutter det først, i frykt for å bli dumpa. Dersom jeg er i et forhold som ikke føles verdt å investere tid i, så avslutter jeg det, forteller han.

– Jeg skulle ønske jeg hadde mindre problemer med å knytte meg. Jeg kunne ønske jeg ikke bare hadde seksuelle forhold. Jeg får god kontakt med ei jente, men så er det ett eller annet som skurrer litt. Så tenker jeg at det kanskje ikke ville gjort det med en annen jente, sier han i programmet.

Han forklarer at han sliter med å slå seg til ro.

– Når man sitter i Oslo og får opp jenter i en radius på to kilometer, så slutter det aldri å komme opp nye jenter. Det er så mange muligheter, så man sitter jo der og blar og blar. Derfor sliter jeg med å låse meg til ei jente. Da kan jeg jo ikke gå tilbake og prøve igjen på en annen som jeg matchet med tidligere. Dette tror jeg er et problem mange har, sier han.

SEXOLOG: Thomas Winther. Foto: TV 2
SEXOLOG: Thomas Winther. Foto: TV 2

Velkjent problem i dag

Sexolog Thomas Winther bekrefter til TV 2 at dette er vanlige problemer i dagens samfunn.

– Med Tinder blir et stort utvalg med mulige partnere, og det gjør at det kan bli vanskelig å falle til ro på et valg. Det er litt som når menyen på restauranten blir for stor, forteller han.

– Da er det slik at man må ta et valg, og gi den andre personen en sjanse. Man må også stoppe all dialog med andre potensielle partnere. I tillegg er det lurt å justere forventningene til et forhold. Det vil alltid være noen ting som ikke klaffer hundre prosent, og det skal være litt jobb, sier han.

Også det å være redd for å bli dumpet, er en problemstilling Winther ser ofte.

– Dette er et stort problem for mange. Det gjør så vondt å bli dumpet. Og jo lenger man er redd for det, jo verre blir det. Man må bare tørre å satse, det er den eneste måten det blir bedre på, forklarer Winther.

– Får det ikke til

Marcus Borger er dataingeniør-student ved OsloMet. Han innser at han burde sette mer pris på de han møter.

– Man burde være fornøyd med det man har, og ikke bare savne det man ikke har. Men akkurat nå så får jeg ikke til det. Det er så tungt når det tar slutt. Jeg er redd for å bli såra, sier han åpenhjertig.

Han håper på å finne kjærligheten til slutt.

– Man vil jo finne den som man er ment for å være sammen med. Det å kunne lage mat sammen og alltid ha noen å finne på noe med, sier han.

Programmet ble spilt inn i fjor høst. Når TV 2 tar kontakt for å høre hvordan det går i dag, kan studenten fortelle at det har skjedd litt etter det.

– Nå er jeg mer i kontakt med meg selv og mine egne følelser. Jeg har innsett at man må risikere noe for å vinne noe. Dersom gryta med gull i enden av regnbuen er stor nok, så må man legge ut på vandring, forklarer han til TV 2.