Skriver én låt for hvert tiår hun lever:

Albumet skal gis ut etter hennes død

SKAVLAN (TV 2): Aurora Aksnes (22) avslører at hun allerede har skrevet to sanger til det som skal bli hennes «livsalbum».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aurora Aksnes, kjent som artisten Aurora sier hun synes det er spennende at vi mennesker klarer å leve uten å tenke på døden hele tiden.

I helgens avsnitt av Skavlan kan hun fortelle at hun allerede har tenkt på hva som skal skje etter at hun selv har gått bort.

Se Aurora hos Skavlan på TV 2 lørdag klokka 22:45, og på TV 2 Sumo nå.

22-åringen er snart aktuell med sitt tredje album «Infections Of A Different Kind - Step 1». I mars har hun konserter i Oslo og Bergen.

«Livsalbum»

Aksnes forteller at hun ser det vakreste i menneskeheten når hun står på scenen. Likevel innrømmer hun at det er i studio hun trives aller best.

– Når jeg er i studio og lager musikk, så er jeg både mor og far og barnet. Jeg er liksom hele verden, og Gud. Jeg gjør det jeg skal når jeg lager musikk, sier hun.

I løpet av tre år har hun gitt ut to album, og turnert verden over. I tillegg forteller den unge artisten at hun allerede har begynt å jobbe med det som skal bli det siste verden får høre fra henne.

– Et livsalbum lager jeg nå, sier hun.

22-åringen avslører at planen er å skrive én sang for hvert tiår i livet, og til slutt utgi et album etter at hun har gått bort.

– Jeg har to sanger. En fra da jeg var ti til tjue, og så har jeg allerede skrevet sanger for dette tiåret, sier Aksnes.

Døde insekter

Selv om det forhåpentligvis er lenge til albumet skal gis ut, forteller Aksnes at hun lenge har vært fascinert av menneskers forhold til døden.

– Jeg synes det er spennende at vi alle skal dø, og at vi klarer å leve uten å tenke på det hele tiden. Og at vi blir så glad i hverandre selv om vi vet vi kan miste hverandre. Jeg synes det er så vakkert, sier hun.

Hun forteller at hun også tenkte mye på døden da hun var liten.

– Jeg husker da jeg fikk fine ting til bursdagen min, så ble jeg lei meg. Jeg tenkte sånn «Men jeg skal jo dø en dag. Hva skal jeg gjøre med denne tingen da?», sier Aksnes.

Hun sier hun som barn begynte å samle på døde insekter, og at dette var som en måte å takle tanken på døden på.

– Men så er det jo en vakker ting, du kan se at den kroppen fortsatt eksisterer en liten stund til, selv om alt det andre går videre, sier hun.

Ville ha blindtarmen

Aksnes forteller at det ikke bare er kroppen av døde insekter hun fascinerer seg for.

– Jeg er veldig glad i organer. Jeg synes det er veldig fint, sier hun.

22-åringen snakker om menneskelige organer. Hun ble nemlig nødt til å fjerne blindtarmen da hun var på turné i USA i 2016.

Se Aurora fortelle om operasjonen i videovinduet øverst

– Jeg spurte om jeg kunne få med blindtarmen hjem. Men jeg fikk ikke lov til det. Det er sikkert ikke lov til å ta den med over kontinentet, forteller hun.

Aksnes forteller at legene fikk vite at hun var sangerinne, og de hørte på musikken hennes under operasjonen.

– Så der lå jeg jo naken på bordet, og så var jeg kuttet opp. Tenk at de har vært inne i meg, samtidig som de har vært inne i sjelen min. Jeg synes det er helt fantastisk å tenke på, sier hun.

200 konserter på ett år

Blindtarmoperasjonen var slutten på et tøft år for den da 20 år gamle artisten. I 2016, hadde hun gitt ut sitt første album, og hadde stor internasjonal suksess.

– Jeg syntes det var et vanskelig år, også musikalsk. Da hadde jeg ikke lært at ikke alt kan være perfekt, og jeg slet veldig med det.

Aksnes sier hun på den tiden også tok på seg alt for mye arbeid.

– Jeg hadde over 200 opptredener på ett år. Jeg var mye syk, og mistet stemmen min. Og så endte jeg opp på sykehus.

Hun opererte ut blindtarmen, og ga i 2018 ut sitt album nummer to. Om det tredje albumet, kan Aksnes avsløre at vi vil få se hvordan hun ser ut på innsiden, men utdyper ikke mer enn det.