PÅ LANDSLAGSOPPDRAG: Paul Pogba er selvskreven i den franske troppen som skal spille kvalifiseringskamper mo Moldova og Island. t
PÅ LANDSLAGSOPPDRAG: Paul Pogba er selvskreven i den franske troppen som skal spille kvalifiseringskamper mo Moldova og Island. t Foto: Gonzalo Fuentes

Reagerer på Pogba-flørt: – Dette er alt United ikke ønsker seg

Paul Pogba flørter med den spanske giganten, men insisterer på at han er fornøyd i Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Moldova-Frankrike på TV 2 Sumo fredag kveld fra klokken 20.30!

På en pressekonferanse i forbindelse med Frankrikes EM-kvalifiseringskamp mot Moldova, snakker superstjernen om «Los Blancos».

– Som jeg alltid har sagt: Real Madrid er en drøm for alle. Det er en av de største klubbene i verden, sier Pogba, ifølge Telegraph.

26-åringen legger ikke skjul på at den nylige ansettelsen av Zinedine Zidane ikke gjør klubben noe mindre attraktiv.

– De har også Zidane som trener, og det er en drøm for alle som liker fotball, fortsetter midtbanespilleren.

Men:

– Jeg er i Manchester. Vi vet ikke hva fremtiden bringer. Jeg er i Manchester, og jeg er fornøyd.

TV 2s ekspert reagerer

At stjernespillerne uttaler seg om andre klubber når de er på landslagsoppdrag, er ikke et ukjent fenomen. Blant annet har Eden Hazard flørtet åpenlyst med Real Madrid flere ganger mens han har vært på reise med Belgia.

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller mener at det ikke er tilfeldig.

– Det er en av grunnene til at Manchester United er såpass lukket for pressen. Jeg har aldri opplevd en mer lukket klubb enn dem. Sånn er det i alle Premier League-klubber, men Manchester United har ekstra kontroll på media, sier Stamsø-Møller, og fortsetter:

– Når spillere kommer på landslagsoppdrag og det foregår på et annet språk, har klubbene null kontroll. Da er spillere og trenere fritt vilt. Dette er alt Manchester United ikke ønsker seg: For det første at spillerne skal få disse spørsmålene, for det andre at de skal svare og for det tredje at de skal svare på den måten.

Aggressiv agent

TV 2s fotballekspert tolker uttalelsene som et frieri. Han minner dessuten om at Pogbas agent, Mino Raiola, ikke er fremmed for å presse frem en overgang om muligheten byr seg.

– Han har en veldig aggressiv agent som ikke har gjort noen store salg på en god stund. Han hadde en sommer eller to der han tjente voldsomt med penger på Pogba, Zlatan og Mkhitarjan med flere. Nå har det stoppet litt for ham. Det tror jeg spiller inn òg, spekulerer Stamsø-Møller.

– Når man hører sånne ting, blir det ikke noe mindre spekulasjoner rundt Pogba og om han vil være i Manchester United. Han er virkelig en nøkkelspiller. Det er ikke mange steder på banen de har spillere i verdensklasse. Han er definitivt det, og de må beholde ham for enhver pris, følger han opp.

– En god, gammeldags Real Madrid-signering

Real Madrid har dessuten en noe aldrende midtbane med Luka Modric (33) og Toni Kroos (29).

– Tror du det er realistisk at Real Madrid kommer til å prøve seg på Pogba?

– Ja. Hvis de har tenkt å bruke penger. De har lagt om strategien. Det er mange år siden de hentet en «galáctico», påpeker han.

– Pogba er virkelig en profil som vil gi en klubb et løft hva gjelder markedsføring og interesse utenfra. Han er en god, gammeldags Real Madrid-signering mer enn det de har hentet de siste årene, følger han opp.

Stamsø-Møller ville ikke blitt forbauset om «Los Blancos» valgte å erstatte Gullballen-vinner Modric med Manchester United-stjernen.

– Men han blir i så fall svindyr. Spørsmålet er hvor mye de er villig til å bruke av budsjettet på en spiller som har et utrolig høyt toppnivå, men også ganske lavt bunnivå. Det siste året har vært en berg- og dalbane uten like. Det kommer nok veldig mye an på prisen. Om de vil betale halvannen til to milliarder for Pogba i dag ... jeg tror det er mulig å finne bedre verdi andre steder. Det får vi se på, sier han.

Hyller Solskjær

Etter å ha havnet i kulden mot slutten av José Mourinhos opphold i Manchester United, har Pogba vært i gnistrende form under Ole Gunnar Solskjærs ledelse. Nesten tre av fire av franskmannens målpoeng i ligaen har kommet etter at kristiansunderen tok over.

Pogba er krystallklar på at han håper at Solskjær får jobben permanent.

– Vi vil selvfølgelig at han skal bli. Resultatene har vært fantastiske. Solskjær fortjener det. Han kjenner klubben, er en veldig glad trener og har gitt spillerne selvtilliten tilbake, sier han til Sky Sports.

– Dette ga oss friheten til å spille og nyte fotballen igjen. Vi mistet muligens den med resultatene vi hadde før, fortsetter midtbanestjernen.

Fredag kveld møter Frankrike Moldova på bortebane i første EM-kvalifiseringskamp. Se oppgjøret på TV 2 Sumo fra klokken 20.30!