Slik har reaksjonene vært etter at Sofie (27) sto frem

Det har stormet rundt 27 år gamle Sofie etter at hun sto frem med sin versjon av den mye omtalte «Giske-videoen». Nå forteller hun om reaksjonene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kveld fortalte TV 2 historien til Sofie, kvinnen som opptrer i den mye omtalte dansevideoen med Ap-politiker Trond Giske.

Hun mener at VG og journalist Lars Joakim Skarvøy med viten og vilje publiserte et helt feil bilde av situasjonen.

Videoen skapte stor debatt, noe som resulterte i at valgkomiteen 22. februar valgte å vrake Giske fra alle verv.

Se hele intervjuet med Sofie øverst i saken!

Stressende

Torsdag morgen forteller Sofie at det var flere årsaker til at hun nå velger å belyse sin versjon av historien.

– I ettertid tenkte jeg veldig mye på hvordan dette så ut for andre, for de som har lest sakene og fulgt med i media. Jeg har tenkt veldig mye på at hele historien ikke er ute, med måten ting ble gjort på og måten filmen kom ut på. Det var viktig for meg å fortelle det, og at den riktige historien kom ut, slik at folk kan forstå hvordan denne saken ble til, sier hun til God morgen Norge.

Til Nyhetskanalen forteller hun at det var på tide å rydde opp.

– Det ble helt feil fra starten av. Det er viktig at folk får høre hva som egentlig skjedde og at det blir litt rettferdig.

Mistet kontrollen

27-åringen påpeker at det å fortelle historien var hennes eget initiativ. Både Giske og Sofie hevder at de ikke har vært i kontakt med hverandre siden kvelden Bar Vulkan.

Likevel er Sofie godt klar over hvilke følgekonsekvenser videoen senere fikk for politikeren. ​

– Jeg synes det er veldig synd. Da det pågikk, så jeg at det var veldig dårlig timing at videoen skulle komme ut, og den skulle ikke komme ut i det hele tatt. Jeg mistet kontrollen da filmen ble spredt på nett.

Ifølge Sofie forsøkte hun å stoppe spredningen av videoen, uten hell.

– Det var jo umulig, påpeker hun.

– Det verste er over

Sofie beskriver dagene og ukene etter at videoen ble publisert som svært stressende og surrealistisk.

– For hver dag som gikk tenkte jeg at det ikke kunne bli verre, men det ble det. Jeg ville ikke gå ut i media i det hele tatt, men det var så mye jeg syntes var urettferdig, sier hun.

Det er ikke mange timene siden Sofie stod frem med sin historie. Hun forteller at hun har blitt møtt med utelukkende positive reaksjoner.

– Det verste har allerede skjedd og det er over. Denne delen med å fortelle det og komme ut med den riktige fortellingen har bare vært positivt. Jeg føler meg bare lettet for å ha fortalt det, påpeker 27-åringen.

Nå håper hun at Medie-Norge lærer av denne hendelsen.

– Det er kanskje greit at dette ikke skjer igjen med vanlige folk som meg. Jeg synes det er viktig at ting får konsekvenser når man gjør sånne feil, sier hun og legger til:

– Jeg håper selvfølgelig at VG rydder opp og tar lærdom av det. Det har de gitt uttrykk for at de skal, og det synes jeg er på sin plass også.

– Takknemlig

Giske hevder det er åpenbart at VG-saken hadde store konsekvenser for styrevervet han var tiltenkt i Trøndelag Arbeiderparti.

Onsag takket han Sofie for åpenheten.

– Jeg er både imponert og takknemlig over at hun viser det motet, og står opp mot kanskje et av Norges mektigste medier, VG, og sier at saken var helt feil og at hun prøvde å få frem det før saken kom på trykk. Det krever mye mot og det er jeg veldig takknemlig for, sa Trond Giske til TV 2 onsdag, og la til:

– Den historien VG fortalte var en helt annen enn virkeligheten.​

VG beklager

Overfor TV 2 har VG-redaktør Gard Steiro uttalt at han er oppriktig lei seg.

– Dette gjør inntrykk. Jeg er oppriktig lei meg for opplevelsen hun har hatt med VG. Vi har beklaget overfor henne, sa VG-redaktør Gard Steiro til TV 2 onsdag.

​– Hvordan vil du karakterisere jobben VG har gjort?

– Det har skjedd alvorlige feil, og det har vi brukt tid på å forstå. Det gikk gradvis opp for oss hvor dårlig saken hadde vært håndtert. Da vi forstod alvoret, beklaget vi. Men fortsatt så undersøker vi hva som har skjedd, sa Steiro, som i mars ble kåret til årets redaktør av Oslo redaktørforening.