FEM KAMPER: Sophie Jones er utestengt i fem kamper, men har uansett fått terminert kontrakten med Sheffield United.
FEM KAMPER: Sophie Jones er utestengt i fem kamper, men har uansett fått terminert kontrakten med Sheffield United. Foto: thefa.com

Utestengt og sparket for rasisme – legger opp

Sophie Jones (27) legger opp etter rasismesaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sheffield United-spiller Sophie Jones er utestengt i fem kamper for å ha kommet med apelyder mot Tottenham-spiller Renée Hector i en Championship-kamp i januar.

I tillegg må Jones ut med nærmere 2300 kroner i bot og pliktig til å delta på et kurs i oppførsel av Det engelske fotballforbundet.

Sheffield United skriver i en uttalelse etter FAs avgjørelse onsdag at de har kommet til enighet med Sophie Jones om å terminere kontrakten med umiddelbar virkning.

– Klubben vil påpeke at de ikke tolererer rasisme eller noen form for diskriminering, står det i uttalelsen fra Sheffield United.

Jones opplyser senere onsdag at hun legger opp. Hun hevder fortsatt sin uskyld og retter kritikk mot Det engelske fotballforbundet.

– Jeg føler jeg ikke kan fortsette som spiller under en organisasjon som jeg ikke har tiltro til, sier Jones i en uttalelse, ifølge The Independent.

Tottenham skriver i en Twitter-melding at de ønsker avgjørelsen til FA velkommen og at det ikke er rom for Jones’ språkbruk og oppførsel i fotball.

– Ingen bør oppleve å bli hetset med rasisme, verken på eller utenfor banen. Jeg følte ansvaret for å si ifra, skriver Renée Hector på Twitter etter forbundets avgjørelse om å straffe Jones.

Sophie Jones har tidligere spilt for Liverpool, Preston North End, Blackburn og byrival Sheffield FC. I fjor gikk hun til Sheffield United.​