Milano-Sanremo sykles uten Edvald Boasson Hagen.
Milano-Sanremo sykles uten Edvald Boasson Hagen. Foto: Junge, Heiko

Edvald Boassson Hagen må trekke seg fra storritt

Motgangen fortsetter for Edvald Boasson Hagen, som går glipp av Milano-Sanremo

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi dropper det, forteller Gino van Oudenhove, sportsdirektør i Dimension Data, til TV 2.

Avgjørelsen ble tatt onsdag og er nok et tilbakeslag for 31-åringen. Han startet sesongen meget bra, med seier på åpningstempoen i Valencia Rundt, noe som bar bud om en spennende klassikersesong. Men så pådro han seg et magevirus i Algarve Rundt i starten av februar. Siden har det vært motgang.

Procycling.no omtalte saken først.

Drar til Spania for å trene

I forrige uke måtte han bryte Paris-Nice etter den 6. etappen. Og nå går altså Milano-Sanremo fløyten.

– Vi synes han trenger mer tid på å komme seg. Han prioriterer derfor å trene, og reiser til Alicante på torsdag for å lade opp til Harelbeke (E3 BinckBank Classic, 29. mars), forteller van Oudenhove.

– Edvald følte seg grei i Paris-Nice, men han trenger å bygge overskudd til klassikerne, for å komme opp på nivået han var på i Valencia. Vi tror ikke at han komme dit ved å sykle Milano-Sanremo på lørdag. Det blir for hardt og totalbelastningen med reise blir for mye.

Paris-Roubaix er hovedmålet

Konklusjonen til Dimension Data er at de trolig burde droppet åpningshelga i Belgia, med Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel- Kuurne, for å komme seg i form etter mageviruset.

-– Vi må se fremover. Vi kan ikke gjøre noe med det som er skjedd, men vi kan gjøre noe med det som kommer; det er å gjøre det best mulig i brosteinsklassikerne.

– Er det nok tid?

– Vi tror det. Nå får han ekstra hvile og kan trene, svarer van Oudenhove.