Likevel tok stryningen med seg fire gull og ett sølv fra VM i Östersund. Det er takket være strålende form i sporet og god liggende skyting. Men det er skyteformen på stående som irriterer etter et ellers perfekt VM.

Det blir dumt å si at VM har vært noe annet enn en skikkelig suksess. Men alle har sett at jeg har trøblet litt på skytingen, og det er vel det eneste som gjenstår for å egentlig ha et helt perfekt VM, sier Johannes Thingnes Bø til TV 2.

Med helsprekken på siste skyting på fellesstarten i Östersund forsvant 25-åringens mulighet til å bli historisk som førstemann til å vinne fem gull i samme mesterskap.

– Vil slå tilbake i Kollen

På stående skyting har Thingnes Bø en treffprosent på bare 76 prosent denne sesongen. Skyteformen er noe som skaper uro for Thingnes Bø før verdenscupavslutningen i Holmenkollen.

Det er jo et "stående-skyting-spøkelse". Jeg tenker masse på det og prøver å knekke koden. Vi får håpe det går bedre og at jeg ikke ligger stabilt nede i grøften til helgen også. Da vil det være mange skuffede nordmenn som reiser hjem, forteller stryningen på Holmenkollen Park Hotell et steinkast fra nasjonalanlegget.

– Hvor mange bom hadde du sist du skjøt?

Nei, det var jo fem bom på fellesstarten da. Jeg har ikke skutt siden det.

Og verdenscupvinneren er svært lysten på å vise det norske publikumet at han kan slå tilbake og vise god stående-skyting i de siste rennene for sesongen.

Er det en person som har lyst å vise at han kan, så er det meg. Jeg håper jo at jeg kan slå tilbake veldig hardt til helgen, sier yngstebror Bø innbitt.

Lover seier til hjemmepublikumet

Verdenscupvinneren har allerede sikret seg den gule trøyen og seieren i jaktstart-, enkeltstart og sprintcupen. Før de tradisjonelle rennene i Holmenkollen kan Bø sikre seg sammenlagtseieren også i fellesstartcupen og løfte samtlige verdenscupkuler på søndagens premieseremoni.

Jeg kommer til å gå all-in for å vinne alle cupene. Jeg vil ha alt, sier stryningen med et stort smil.

I årets sesong har man sett et tronskifte i internasjonal skiskyting. Etter at Martin Fourcade, som for øvrig står over rennene i Holmenkollen, har kunnet juble for sammenlagtseieren de syv siste årene, er det nå igjen tid for en nordmann til å stå øverst på sammenlagtlistene.

Det har vært en utrolig sesong. Å vinne verdenscupen totalt med bøttevis av VM-gull i tillegg har vært over all forventning. Nå håper jeg å kunne avslutte med stil her i Kollen med én seier, forteller en selvsikker Johannes Thingnes Bø.