PSGs Adrien Rabiot har kunnet se langt etter spilletid de siste månedene.
PSGs Adrien Rabiot har kunnet se langt etter spilletid de siste månedene. Foto: Franck Fife

– Sønnen min er en fange i PSG

PSGs midtbanespiller Adrien Rabiot har ikke spilt for klubben på over tre måneder. Nå går hans mor og agent på nytt ut mot klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rabiots kontrakt går ut til sommeren, og midtbanespilleren har gjort det klart at han ikke kommer til å signere en ny avtale. PSGs respons har vært å tvinge Rabiot til å trene utenfor førstelaget.

Mor og agent Veronique Rabiot føler sønnen er en fange i den franske klubben. Moren mener klubbens behandling av sønnen har vært streng og at klubben forskjellsbehandler spillerne.

– Sønnen min er en fange i PSG, sier moren til L'Equipe.

– Det eneste han har bedt om er å fullføre kontrakten sin, og at det blir respektert. De ga han bot for å reise til Qatar da bestemoren døde, og faren var dødssyk. Han er et gissel.

Moren hintet også om at klubben ikke stiller de samme kravene til sin største stjerne Neymar.

– I PSG gir de spillere bøter for å komme seks minutter sent til et lagmøte (som skjedde med Rabiot før kampen mot Marseille), mens andre, mens de er skadet, får lov til å reise verden rundt og dra på karneval, forteller Rabiots mor.

Suspendert i to uker

Uroligheter rundt Rabiot er ikke noe nytt. Allerede i 2014, da franskmannen var 19 år, dukket de første problemene opp. Rabiot ble vraket av daværende manager Laurent Blanc fra troppen, og var nær ved å forlate klubben. Også den gangen var moren involvert. Veronique Rabiot ventet på manageren på parkeringsplassen.

– Du kan ikke gjøre det mot ham. Jeg kommer ikke til å godta det, sa moren til Blanc den gangen ifølge The Guardian.

Den gangen endte det med ny kontrakt for midtbanespilleren. Problemene i PSG blusset virkelig opp igjen da Rabiot nektet å skrive under en ny kontrakt forrige sommer.

Da Rabiot kun ble tatt ut til å være hjemmeværende reserve i den franske troppen, svarte han med å sende en mail til trener Didier Deschamps der han skrev at han ikke kom til å følge treningsprogrammet. Siden den gang har han heller ikke vært tatt ut i den franske landslagstroppen.

Rabiot er for tiden suspendert av klubben i to uker for å ha vært på nattklubb timer etter tapet mot Manchester United, og for ha likt en tweet der Patrice Evra feirer United-seieren.

– Innstillingen og mangelen på profesjonalitet han viser overfor lagkameratene, klubben og fansen er uakseptabel. Han er en del av troppen vår fram til 30. juni, sa sportsdirektør i PSG, Antero Henrique, da suspensjonen ble kjent.

Manchester United, Manchester City, Barcelona og Juventus er blant klubbene som har vært linket til Rabiot, som neppe er PSG-spiller etter 30. juni.