Det svenske elsparkesykkelselskapet Voi har hatt kundeopplysninger om hundretusenvis av brukere liggende åpent på nett, avslører den tyske kringkasteren Bayerischer Rundfunk (BR).

Selskapet, som også har etablert drift i Oslo, eksisterer i flere europeiske land.

Bestrider antallet

BRs journalister greide å hente ut epostadressen og mobilnummer fra brukere. Ifølge avisen kunne de hente ut data fra 460.000 brukere. Kredittkortdata var derimot ikke mulig å hente ut.

– Feilen ble eliminert umiddelbart, og vi har styrket våre sikkerhetsrutiner sånn at dette ikke skjer igjen, sier Voi i en pressemelding.

Ifølge SVT bestrider Voi at 460.000 brukere var rammet.

– Det var rundt 100.000 epostadresser, og i visse tilfeller navnet til personer og telefonnummer, ifølge våre undersøkelser, sier pressesjef Caroline Hjelm til SVT.

Etablert i Oslo

Ifølge BR har elsparkesykkeltjenester utviklet seg til å bli en milliardbedrift, og Voi er en av flere tiltalls selskap som har begynt å leie ut sykler.

Det svenske selskapet har ifølge NRK Beta begynt å sette ut sine elektriske sparkesykler i Oslo sentrum de siste ukene. Gjennom en mobilapp kan man låse opp syklene for bruk, og det er ventet at elleve aktører vil etablere seg med elektriske sparkesykler i Oslo.

Ifølge NRK Beta opplyser BR til dem at det også lå informasjon om minst fire nordmenn tilgjengelig.