FLAT: Sophie Elise Isachsen legger seg flat etter heftig debatt om påvirkningskraften hennes
FLAT: Sophie Elise Isachsen legger seg flat etter heftig debatt om påvirkningskraften hennes Foto: Espen Solli / Tv2

Sophie Elise la seg helt flat etter bloggerkrig

Sophie Elise Isachsen (24) møtte bloggeren Kristin Gjelsvik (32) på Debatten etter en lengre tid med ordkrig om hva som er lov å poste for influencere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De siste dagene har det pågått en debatt om hva influensere har lov til poste på sosiale medier.

Torsdag gikk Kristin Gjelsvik kraftig ut mot Isachsen. Hun sa blant annet at Isachsen er Norges dårligste og farligste forbilde. På Debatten i NRK gjentok hun kritikken mot bloggeren.

– Jeg legger meg helt flat for det. Jeg synes det er fælt å tenke på, og etter åtte år i bransjen tar jeg selvkritikk på dette. Det er helt grusomt for meg å høre at folk har blitt oppmerksom på slike komplekser etter innleggene mine, sa Isachsen på Debatten.

– Det finnes ingen problemer man kan operere bort. Der vil jeg være tydelig. Men jeg er for åpenhet og det er derfor jeg er her i dag, for å diskutere hva som er greit å dele og ikke, sa Isachsen videre.

Enorm påvirkningskraft

Gjelsvik svarte Isachsen med samme poeng som hun har sagt tidligere.

– Problemet ligger hos influensere og den enorme påvirkningen vi har. Vi har alle våre komplekser, men når man når ut til mange tusen kvinner og forteller om hvordan man kan fikse opp i det, så er det jo der problemet ligger, svarer Gjelsvik

En annen som var med på debatten var kommentator i Aftenposten, Hege Skjeggestad. Hun gikk så langt som å be alle slutte å følge influenserne. Hun poengterte også at Gjelsvik bidrar til at Isachsen fikk så mye oppmerksomhet.

– Norges farligste forbilde

– Jeg er lei av deg, Sophie Elise. Du har fått lov til å fable rundt om dine komplekser og være åpen om dine inngrep uten at dette har blitt slått hardere ned på, sa Kristin Gjelsvik i en YouTube-video 14. mars.

Kjendiser som Live Nelvik og Tale «Helsesista» Engvik stiller seg bak Gjelsvik og applauderer oppgjøret mot 24-åringen.

– Jeg er i sjokk. Sophie Elise, du har mange gode kvaliteter, men nå er det f**n meg nok. Du har skrevet en bok med tittelen «Forbilde». Per dags dato vil jeg tørre å påstå at du er Norges dårligste og farligste og forbilde. Jeg blir skremt av å se at folk ser opp til deg, tordnet Gjelsvik tidligere.